Näehen kansa on aeka vierähtännä viimeset viikot ja vielä on paljo jälellä.IMG_3012.jpg

Kesä luatuset oun nyt suanna säilöön: osan mehustamalla ja osan pilikkomma pussiloihin pakastimmeen myöhempee mehustusta uatellen. Kahessa puussa on omput vielä kerreemätä.

Tässä sitten eiliset kasvihuoneen tyhjääs sattoo. Ukko ja tyttö keräsivät nämä pois pakkasen kourista. Näessähän se aeka tuas kulluu sosseeksi keitellessä ja purkittaassa, kunha alakaat kypsyy.IMG_3017.jpg

Tiinan (kasvatuksen purasema tyttö) kasvattija kasvihuonneelta ;)

IMG_3020.jpg

Ukon kasvatit kasvihuoneella ja onhan muuten silopintassii potakoita, kuvassa kylläkkii multassii ;)

IMG_3023.jpg

Tiina tyttö mehtäläisenä kävi eilen vielä sienimetässä ja tässä tulos. Nämä säilöttiin eilen varmaan säillöön ja hyvii olivat sipulin kansa paistettuna grillikodan pannulla, kun siinä saivat vähän savunmakkuu höysteeksi.

IMG_3021.jpg

 

Sinne se lämmin kaunis kesä on hiipumassa muihen männeehen kessiin joukkoon muistoissa. Kyllähän tuo jo kostees ja viilees kuulluu näissä minunkii raihnasissa kippeessä nivelissä. Lähes joka yö on otettava ylimiäränen särkylääke, jotta suapi nukutuksi etes pätkissä. Leikkaas jonnoon oun ilimottaatunna, vaen se männöö jonnekkii ensivuotteen, jotenka kipuloihen kansa potkiitumista on vielä pitkästi.

Neulepuikot pyssyy kyllä vielä hyppösissä vaikkakii valamista tulloo hittaasti, kun on nuita kesän satoja ahettava jotenkii ja jonnekkii talaven varalle.

Vaen , -kirjuttelen kuulumisiani tuas kun sattuu mielleen juolahtammaan.

Kaaniita syksyssii ruskaretkii toivotellen Amalia!