Vielä minä oun eläviin kirjolla, vaikka en oukkaan antanna itestäni pahemmin elon merkkii tänä talavena.

Sitä vain oppii näköjään vähitellen sulukeetummaan ommaan ihteesä ja yksinäisyyteesä.

Neuloo tupertanna oun kyllä koko tämän väliajan, vaikkei valamista ou tullukkaa, on männyt langasta vetämisen puolelle tämän tästä. On semmonen työ männeellään, jossa kuvio muodostuu työn etenemisen tahtiin ja kokoluokkahii on ollut hakusessa. On pitännä kolomeen kerttaan alottoo ihan alusta, jottei tulisi hiirelle paitoo :). Vain ans kattoo.....tullooko siitä vielä joskus vaikka valamista pässinlihhoo.

Oun minä sentäs suanna jottain valamistakkii aekkaan. Nämä sukat neulon iltasin valojen aekaan, kun se iso tekele tuottaa värijen suhteen vanahalle vaikeuksii, siinä kun männööpi jopa 3-4 lankoohi yhtäaikasesti.....näetä ei tarvinna sottailla sen kummemmin.

IMG_1767.jpg

 

Leipeeki oun tuas innostunna ite paistammaan vuosiin tauon jäläkkeen, -jotenka "joutavalla on jottain, aikaansuamattomalla ei mittään". Tämä on ihan sitä lisäaineetonta (paitsi suola), perinteistä ruisleipee.... -muuta ei vikkoo, vain tulloo syöttyy hullun lailla, varsinkii sillon kun on vielä vähän lämmintä, jotta voi sulhtaa palasen piällä. Olispa vielä sitä omatekosta kotivoita ja kokkelipiimee, niin johan passais lotasta palanen jos toinenkii.

IMG_1765.jpg

 

Minä kun luulin joulun jo männeen ohi aikapäivii sitten, vain kuinka ollakkaan joulukorttija rupas tippummaan joka päivä postin mukana tuossa tammikuun 19 päivän tiennoolla (yksi puuttuu kuvasta, tuli vielä jälemmä), jotta liekkö minun piässä/muistissa vikkoo, -oliko uusi joulu jo tulollaan :) ....tulin kyllä siihen tulokseen loppujen lopuksi, jotta tämä nykynen postilaitos taitaa sählätä ja sotkee vähän hommissaan.

IMG_1764.jpg

-oli miten oli, -perillehän nuo ovat ossaantunneet.

Nyt se kohta Amalia "herevvää talaviuniltaan", kun piästään kevääseen, -ensikuun puolelle. Aurinko alakaa näkkyy enemmän ja "täe ellee korvallisella" (isällä oli tapana sannoo kevväällä). Se on ruvettava kaivelemmaan multapurkkijaan ja piiloteltava siementä jos toistakii mullan alle itämään.

Vaen nyt jo kässii alakkaa kutkuttoo siihen malliin, jotta on otettava puikot kätteen, mietintä myssyn nauhoo tiukemmalle ja neulommaan se kun ei "luoja laiskoja elätä" :)

Törmmäällään tuas tässä kevväänkorvalla!