Perjantaista harmoon näköstä uammuu.

Kovin synkiltä nämä päivien alut uamusta näyttää näin unen sekasin silimin katellessa tuonne pihalle.

Oun suanna ihan urakalla ravata tätä Ilomantsin kirkonkylän/keskustan vällii (reilu 50km sivu), kun erehyn tämän koiven takkii kerta aikkoo liäkärille varrailemmaan sitten männeellä viikolla. Ajan sain sitten tämän lopuillaan olevan viikon keskiviikolle, kuten jo taisin tuolla edellisessä höpinässäni mainita. Mänin tietty sillon annettuna aikana arvuuttelemmaan koiven/poloven vikkoja, vain sattu ihan semmonen tutkiva ostopalavelu liäkäri olemmaan syynäilemässä ja tutkailemassa poloveeni. Aluks heti kun oli alakukyselysä tehnyt käski paljastoo poloven ja nousta seisommaan tuijotti hetken: "nivelrikko", käski nousta tutkittavaksi pöyvälle....siinnä kiänteli ja viänteli, mutta vain sen verran mikä ei kovin issoo kippuu tuonna, huu'ah onneks,  -mutta, mutta hiänpä ei ihan vain lonkalta arvaaluksi jättännäkkään -vikkoo,vikkoo vain anto lähetteen röntkenniin. Paskan marjat ja mansikat röntkenniinpä ei sitten ennee terkkarillakkaa männä kuten ennen, että lähete kouraan ja lampsimmaan toiseen pöksään, vaen aika tuli toiselleÄ/eiliselle päivälle, no eikun suunnaksi Kivilahti ja uusi reissu eillen terkkarille röntkeniin......joten tulipahan tuan koiven tiimolta kilometrejä ukon ajella autolla lissee n.220km kahenpäiven aikana ja näillä pensanhinnoilla -p....le, sanon minä.  Mihinhän kurjuuteen ja orjuutteen tämän syrjäkylillä asustavan immeisen elämä männöön....palavelut on huitsin nevadassa, ylleisii kulukuneuvoja ei ennee kule, pakko männä omine kyytinneen tai taksilla, -jalankaa ei jaksa-, jollei olis ommoo auttoo ja kule sitten vielä monena päivänä jotta supi assiin hoijettuu jotakuinnii reilaasa. Ja tämmönen pönttöörvelö kun minä jolla ei ajotaittoo ja korttii männöö kahen aika, -voe elämän kevät ja kukkiva nuorruus.  No olokkoon käyty on kumpanenkii reissu ja sillä sipulit ....ompahan kukkaro muutammii kymppijä keppeempi.

Soittelin tuossa välillä tuas terkkarille suahakseni tiettoo millon vois kysellä tuloksii niistä polovikuvista, kyseiselle lääkärille oli ajat tuas täys, vain sain sentäs tiettee tulosten lukemispäivän, elikkäs 4.11 yhen "kuukkelin" pitäs soitella puolenpäivän aekkaan minulle ja kertaa näkemyksesä (ei sama mikä anto lähetteen), jotenka jännitystä jne....kyllä tässä kysyttään pitkee vieterrii/pinnoo.

Tässäpä sitä olikkii tuas perjantai matineoo kerrakseen ja vähän keppeemmät hartteet itelläni, kun johkii turttasin ajatuksiani, mutta nyt lähen kahtelemmaan josko kuopasis jottain kohtoo huushollistaan.....ei auta ei mikkään ennee, ensviikko kun koittaa pittää pittee siivousta kämpässä vaekka ryömimällä jos ei muu auta, muuten hukkuu paskaan.

 Nyt toivottelen lokakuista viimestä viikonloppuu kaikille lukijoilleni ja lähen tästä turttasemasta tositoimiin.

 

Korjoon.....tosiaanki nythän on vasta toiseks viimenen viikonloppu....ukko tuossa oiko ajatuksiani.  -HÄH-....siis kaks viikkoo vuoteltava kunne tiijän tästä koivesta, mikä vialla, vaikka eipähän se tieto kippuu vähentäne.