Ite kun koltun niskaasa vetässöö ja käsköö kuvvii napsii, -A'vot siinähän se.

Ei kyllä täysin oikkeuksissaan minun lysähtänneehen hartijoihen kantamana vain jottaan osviittoo suaphan tuosta.

Kuten jo aiemmin mainihin olevan tulollaan vähän isomppoo kuin sukan tai turvakon neuletta. Tämähän se oli jota neuloo tuhersin Tinttaralle. Mallin hiän ite jo ammoset ajat sitten valakkasi Novitan syksy 2010 lehestä. Lanka  tietysti Novitan Puro ja Iltanuotiota, puikot muistaakseni 4,5...niin tai 5, en nyt ennee ihan tarkalleen muista ja laiska kun oun en kehtoo lähtee tulukkoommaan.

-tässä eistä.....

-ja tässä takkoo (vain ei makkoo).

Olis varmmaanki tullut enemmän oikkeeksiisa Tinttaran piällä vain kun ei ollut kuvan ottajia paikalla ja minähän en ossoo kaiken moisilla viksvemppaamilla kohistella. Hihatkii röksöttää miten sattuu, vaen enpähän sitä minä tuon koomin niskassani kantelekkaa. Oli muuten ihan semmonen sukkela neulottava tuo malli ja lankakkii on sutjakkaasti luistavvoo puikolla. Viikonpäivät tuota neulloossa kulahti, kun en monenakkaa päivänä neulonna kunne iltasella. Lankkoo olis vielä jälellä vaikka toisseen samanmoisseen nuttuun, vaen pittää katella...eiköhän ne johonkii vielä ajankansa uponne.

Eipähän tiällä juurikkaa muuta tapahtune...hiljaselloo vietellessä männöö, kun on nuo hanget korkiat nietokset ....ihan mihinkää liikkumattomana vielä. Aurinko kyllä lävöttää paistella päivisin, vain mihinkäs se kerkkiis päiväsaikkaan sulatella, kun on yöllä pakkasta toistakymmentä astetta.

Tämä viikko on männyt liikekannalla oloksi, jottei ou oltu vielä yhtää kokonaista päivee mökillään....millon missäkkii mänössä....liennöön meillä vanahollakkii kevättä rinnassa, -niin tae rinnanalla...mää ja tiijä.

Hyi minnuu, -paha pois minusta! Vaen nyt liennöön tullut tauluttuu jo ihan tarppeeksi, jotenka lie aika lähtee puikkoja heiluttammaan. Ihan simppeli pikku-välityö puikoissa, kunne hokasen jonkun isomman.

Aurinkoissii ulukkoilu päivii, -ken sitä harrastannoon! Toivottelloo sohvaperuna Amalia!

 

JK:ta  -tuohon neulleesseen liittyen. Sovellin sitä ommankehityksen tuotusta sen verran tuossa nutussa, jotta neulon sen miehustan yhtenä kappaleena (ohjeessa osina) aina kainaloihin asti samoin kuin hihat ympyränä (ohjeessa eestaasneuletta).....inhoon nimittäin sitä ompelemalla yhistelemistä ylikaiken, kun osat ei taho mielestäni istuu vuatimallani tavalla paikalleen.