Poistu, jollet halluu lukkee pitkähköö rätinkii!!!

Johan oli tauti...torstaista asti on männyt kutjottaassa oksennus ja paskatus tauvissa, mikkään ei ou oikkeestaan pysynnä sisällä, paitsi limppari, sitten eilisseen iltaan männessä. Illalla sitten söin ja se kyllä pysy "pötsissä", mutta sitten turposi ylämaha/pallea. Nappasin siihe vaivaan lasillisen leivinsoodalla höystettyy vettä....vain jopa sai sitten yöllä öristä, kun kaasut purkkaantu suun kautta pois ja taispa siinä turahella toinenkii piä.

No hyi olokkoon jätän moisen tauvin kaikkine jäläkimaininkeineen ommaan arvoosa ja siirryn saralla etiäpäin.

Reissu siis tuli tuas tehttyy, tai ihan olemalla olttuu.....nimittäin nyt olin lorvimassa Riihimäellä Tommi-poitsun seurana, vai lienenkö ollut sitten kiusana, mäne ja tiijä, mitä Tommi miettii mummosta ,kun ei ossoo sanoin ja teoin ilimasta vielä.  Kyllä se vain tämä mummoilu on mukavaa ei voi muuta sannoo. Tulinhan....niin tai tullut mummoksi jo 42-vuotiaana, vaikka en suannakkaa pittee pientä ekanyyttiä sylissäni enkä vielä toista ja kolomattakkaan heti alussa. Enhän tietysti voisi jonkun/joittenkin mielestä olla (5:lle) edes mummo, mutta mielestäni voin, sillä veri on vettä sakeampaa. Ja kuten oun jo niin monneen kerttaan toitottanna niin minua on siunattu 11:ta lapsenlapsella tähän männöön ja loppupiä on näkymättömissä vielä....toivon mukkaan.

Tuoas asijoissa etteenpäin. Kesä se vain keikkuen tulevi männeen talaven jäläkkeenni. Kun läksin reissun piälle sillon kaksviikkoo sitten sunnuntaina, niin tiällä oli ihan liikkumattomat hanget ja hupsista sillä aikkoo oli lumet huvenneet ihan huu'urjasti, tiet ja pihamuat oli sulat, eikä hangista jälellä ennee puolliikkaa. Kukkapenkit alakkaa pilikistellä katolta puonneitten kinosten alta jne. Alakkaa tuas se Amalian elämän "eliksiirin"aika, jota jatkuu aina syksymyöhään kunnes syksyn synkkyys ja pimmeys laannuttaa ja painnaa "talavihorroksseen".

Niitä väkellyksiikkii on jokunen tuolla tänne lätkittäväksi, vain kun en sitä taittoo ite taija, niin on vuotelta sen kuvamanatseerin a'puva.  Niin  tosijaan manatseerista puheenollen pohjamanatseeri on käynnä vaihtamassa pohjaa...KIITOS HÄNELLE!  Ei meijän oma "Lupinski"/Luca näytä noin hampaitaan ja irvistele...on niin kiltti että voi vaikka solomuun mutasta.

Voihan hilivate, taisi tuas panneettuu lörpötystä ihan rommaaniksi asti, no jospa seuraavalla kerralla sitten lyhemmin.

Kuuluttaan ja näkkyillään mutkasellatiellä, kun satuttaan kohakkaan!