YHÄ EILLEEN ELÄVIIN KIRJOSSA!

IMG_1945.jpg

Vaikka kyllä se pittää tunnustoo, jotta aika huonosti on Amalia männeen kesän viettännä, vain elossa kumminkii ja yrittännä tehä hommijjaa henki pihisten. Tiijättähän työ jo vanahastaan, jotta minähän oun henkkeen ja verreen kevät/kesä eläjä. Syksyn/talaven tullessa voisin vettääntyy peiton alle ja kömpii sieltä pois vasta kevätauringon lämmittäissä korvallista (niin jos olisi mahollista).

IMG_1944.jpg

Valittain ja vaikeroijen oun kesän taivaltanna. Selekä ja jalat on ollut pirullisessa tulessa koko kesän......askeltakkaa ei ou voinna ottoo iliman "tähtii" silimissä, sisulla ja sitkeevellä oun kyllä työni tehnyt esim. mansikan kerruun, vaikka välillä tuntu jotta Amalia tuupertuu sinne. Oli se kyllä niin työlästä, jotta annon ukolle ukaasin, vetästä mansikkamuan nurin (kyntee pois) en jaksa ennee ja kun se olisi aika uusii koko mua (siirto toiseen paikkaa, tuo jo vanaha).

IMG_1927.jpg

Kukat on jotakuinkii jaksanneet ilahuttoo silimeeni satteesesta kesästä huolimata.IMG_1935.jpgIMG_1936.jpgIMG_1949.jpg

Liljathan kukkii vieläkkii.

Sittenpä tulikii toppi Amalialle, kun alako henki männä tiukille....henkee ahisti miltei jopa syyvessä ja oli ihan naatti olo (vaikka se oireili jo pitkin kessee, vain kun en hevillä luovuta). Sitten tuossa elokuun lopulla tuli täyvellinen STOP ja piti soitella arvaaskeskukseen assiin selevittämiseksi, kun verenpainetta mitatessa pulssi oli ennee 31 ja henki tiukilla. Ampulassin soitin ja nehän syynäili jo tiällä kotona....veren happipitosuus oli aika allaana (viikset nennään), pulssi hijas, syvän löi mitä löi. Ja tien piälle Ilomantsin (arvauskeskuksen kautta) Tikkamäelle (keskus sairaala). Siellä alettiin sitten tutkii ja hutkii,otettiin koetta jos toistakkii ja lopulla selevisi: sydämen vajaatoiminta ja keuhkoissa nestettä. Tikkamäellä makkoilin 6 vrk ja nyt tuas ollut kotona ja kyönehtinnä näitä kotihommii ja rymynnä viinimarjapuskissa vointini mukkaan. Tähän männöön kerätty 75 litr. viinimarjoja en kylläkkään kaikkii ite......viikonloppuna kävi kuhina pehkoloissa, vain vielä niitä on kerreemätäkkii paljon. Suattaa jiähä osa taivaan linnuille ja maan matosille :)

Tässä ensimmäisii kerättyjä.

IMG_1947.jpg

Kasvihuonneen tuotoksii.

IMG_1948.jpg

Tämä kuva eritoten Tualle .....kukkii minulle jo kolomatta kertoo sitten vapun 2016 .....se on vain niin IHANA!

IMG_1946.jpg

Nyt tuli pitkä sepustus ......harvon ja harttaasti :)

Nyt unten maille: -hyviä öitä ja syksyn jatkoja!