Se alakasi olla repunpakkoomisen aeka, jos oes ollut reissun piälle kykenevässä kunnossa, vaen nyt näen ollen tässä vaen titokonneella soppaloin:(.

On se vaen niin kummallista tiällä muuten niin rauhallisessa mualaismaisemissa asustella ja vois käveleksii muuten turvallisin mielin ulukonakkii, jollei nuo petoelukat olisi vuanimassa persustan puolella niin kesällä kuin talavellakkii.
Kesällä karhut kiertää pihhoo ja nyt kun ei niistä tunnu talaven tullen olevan haittoo, niin johan susihukkaset tulloo pihhaan kiertelemmään.
Viimeyönä on käynnä Eltton-koiran häkkii susi kiertämässä ja kaartamassa ympärriisä, -ehtinnä ilimeesesti reikee mistä piäsis koiran kimppuun häkissä. Ukko sano sen tallanneen usseempaan kertaan ympäri häkii, vain haavveeksi ja toiveeksi on jiännä aenaskii tälläkertoo, joten sanan mukasesti tullut hukka reissu on tullunna ainaskii tällä kerttoo. Mistäpä sen tietää millon keksiit mistä piässöö koiran kimppuun häkkiin ja häkissä koiran sijasta onkii susihukkassii lauma vuottelemassa ruuvan viejee.
Olispa vielä käytössä se lapsuuteni aekanen "korpilaki", jos petohavantoo tuli niin miehet oli heti metättämässä tussarit mukana ja kun sai kellistetyksi haittatekijän veivät ns. kynnet vallesmanille (luve nimismiehelle) sai tapporahan. Nykysin jos tappaa noita suojattija/petoja hyvä ettei tappajan kynnet jouvu tapporahan maksu uhan alle....tuomituksi nyt ainakkii joutuu ja nuttu karvalin seinälle.

Tässähän tämän uamun kuulumiset tiältä susirajalta ja nyt puikkoja heiluttammaan.