Tekstitän nämä koht puolin ....käyn välillä saunanlöylyissä höyryjäni häläventämässä ja nuppiini seleventämässä.

Syttyrröö ja sättärree syntynnä miettiissä syntyjä syviä.

Jenna mummon tytöistä yksi kyseli tässä taannoin käyvessään "tekiskä se mummo hälle "hiirisukat".

....tietysti mummo lupasi tehä ja tässä tulos, vaikkakkii Tiina-tätin koivessa kuvattuna. Lanka näissä on Novitan Tuomas sukkalankaa (on muuten mukavan tuntusta neuloo)....puikkojen kokoa en kyllä valitettavasti muista ....malli ala Amalia. Neuloin korvat erillään ja ompelin sitten ne paikolleen. silimät, nenänipukan ja viikset ompelin silimukoiden ja tietysti hiirillä on häntä joka näkyy kantapäästä.

 

No tietysti Jennan pikku sisko Pinja (mummon tyttöjä hiännii) halusi kans hiirisukat vain väri piti oleman pinkki (Pinjan lemppari). Pinja saikii jo viikonloppuna hiiret jalakkaasa, kun oli lähössä mummolasta yökylästä kottiin. Pinjan hiirissä lankana oli 7-veikkonen.

 

Nämä villapaijat oli  tillaastyönä tehtyt. Tillaas tuli kiertään, kaartaan, mutka kautta suorraan ja nyt on tulipallo persustassa, kun ei ou kuulunna mittään tilloojalta, vaikka laiton pyynnön ilimotuksesta paketin mukana, joka läksi jo kaksiviikkoo sitten ja ihan tilloojan osotteesseen (ei kiertoteitä).

Näistä paijosta minulla ei ollut muuta toivetta tiijossa kun värit (toisessa piti olla vähän tuota sinistä) koot 130 ja140cm ja olokapiällä napitus.

Tilasin suoraan Novitalta langat, heleppo hoitosta, konepestävvee 7-veikkoo ja alon kaivella lehistä osviittoo ja niin löytykkii Novitan-lehestä kysseiselle langalle jonkunlainen ohje, josta sain silimukka miärät ja mitat kysseisen kokosille paijolle....muuten vetelin mallin omasta lahosta piästäni....tässä näkkyy tulos, kunhan vain saisin tiettoo mänikö neulleet "tullista" läpi.

 

Seurraava työ on jo puikoilla mönässä kohti loppu henkkäyksijään ja siinnä sivussa tien yhtä pitempään puikoissa lojunutta työtä.....niistä sitten aikannaan.

 

JK. Tulin lisseemmään, kun muistin ennen nuita villapaitoja tehneeni semmoset piiiitkävartiset sukat kokoa 46, Novitan Neli Raita langasta. Ne kyllä lähti mukisemata matkalle iliman kuvan räpsimistä....muuta en moisista sukista mutise.