Tommaattii tulollaan, kun vain alakas kypsyy

IMG_2271.jpg

IMG_2273.jpg

IMG_2274.jpg

ja sitäkii ihan kiitettävästi tulossa ;)

IMG_2276.jpg

Kurkkupuolella on pitkee ja lyhyttä.

IMG_2277.jpg

Pitkee on syöty jotten sanosi hullun lailla ja antanna kainalloo kurkun/pari kelle kelevanna. Tehnyt viipalekurkkuja säilykeliemeen ja kurkkusallaattiikii jo tähän männöön yhen satsin. Avomuan kutkkuja oun säilönnä jo 13 killoo ja säilömistä vuottaa seuraava viiskilonen.....piä on näkymätön jos syksy sallii ;)

IMG_2278.jpg

Punaposkiihi on yhessä pienessä puussa ihan mukavasti

IMG_2266.jpg

Isompiin vanahempiin omenapuihen omeniin tuli joku mätätauti happannoot jo puussa omenat :(. Jonkun verran näyttäs latvassa olevan kelevollissii omenoita.

Jotta on se tämä loppukesä vähän niinkun kiireistä aikoo, kun pittää keretä kerreemmään viinimarja sun muut antimet talteen talaven varalle.

Viinimarjoo tuli ainaskii meijän puskii ihan valtavasti. Punaset ja valakeet rohmusin itelle pakastimmeen, kun ite en sua Marevanin takkii mustii syyvä. Mustiihan minulla on valtaosa ja nyt oun koettanna kaupitella kerruupalakalla kelle kelepoos, jottei jäis harmittammaan puskiin jiäminen. Tähän männöön on ihan mukavasti kauppasa tehneet kun noin 10 ämpärillistä on eripuolille kyllee kerreejiin matkaan, vain vielähän siellä niitä on. Pittää sieltä kävästä vielä muutama ämpärillinen itelle hyytelömarjoksi kerreemässä.......syöpi ne muut perheenjäsenet vaikken ite saiskaan syyvä :(