...karhu-metsänkuningas kävi tännään jo nuuhkimassa keskellä päivee, josko Amalian ruato ois jo valamista huikkapalaksiYllättynytNauru

Tosiaankii toljailtiin päivällä ulukona usseempaankii otteesseen ja usseemman hengen kansa, jotta oli iäntäkkii. Sitten se tapahtu, ...oli tultu juuri sisälle ulukkoo ja minä katon keittiön ikkunasta ulos, ka, karhu köntysteli tien ylitte muutaman kymmenen metrin piästä talosta (kaks etteen-yks taakse) kellon ollessa 11.20 elikkäs keskellä päivää. Tuossa se rinteessä tallusteli ihan rauhallisesti ja kahteli ympärilleen, kun porukka mäni sitä kahtommaan ulos. Ukko oli ottanna kuviakkii, vaen vähän liika kaukana meijän kameralle oli jo kerennä männä.

24pv klo 9. Ukko soitteli jo uamulenkille männessää ja varotteli karhu vuaran olevan yhäkkii meijän mäellä. Karhu on kiertännä lenkkisä yön aikana vuaran toiselta laijalta ja tulla tallustanna takasi tänne meijän puolelle ihan nuin vaen muina miehinä tietä myöten, oli ollut tassun jälet seurattavissa hiekkatiessä. (vuannii-vuannii, ei toesella laejalla vuarroo vuoteltavissa mittään huikopalloo) Silmänisku

 

Sitten lissäälen vielä tuohon eillisseen "kipujupakkaan".

Minä oun vaen nyt niin kyllästynnä näehen lääkäreitten pompottelluun, kun oun jo toista vuotta näihen samasten oireitten takkii käynnä tohtorilla jos toisella. Ennen ei ollut mittään vikkoo mielestään (kai ommiin korviin välissä) kunne nyt sitten maaliskuun alakupäivinä sattu Ilomantsissa terv.keskuksessa olemmaan päivystäjänä sellanen nais lääkäri, jolle annan tähän männessä 10pistettä ja papukaijamerkin vijan löytämisestä. Nyt siitä asti oun kulukenna kokkeissa ja kuvattavana, sen seihtementoista kertoo ja toisen moisen eri lääkärien luona, on tutkinneet ja syynänneet ja viellää kuvanneet ja kokkeita ottanneet. Luulenpa vaen, jotta jolttai toiseltaa kantti pettäsi jo ja kun on vielä kunto mikä on. Ja lie nuita ajakilometrijäkkii tullut jo muutamii satoja tämän kevvään aikana, kun tiällä ei ies ylleeset kulukuneuvot ennee kule mihinkääs suuntaan, jotta ainoo kyyti mikä vettää on oma-auto ja minulla törpöllä, kun on ukon oltava kulettamassa,...ei sitä ajokorttii ou itellä.

Nyt vuottelen jos kuhtuut sinne Kuopioon, niin käyn ensin siellä ja sitten, kun se rumpa ohi ja vielä kivistännöön rinnuksista, alettaan uusi ravvoonti lääkäriltä toiselle ja tutkimuksesta toisseen.

Turha tästä on lastenkaa halloota nostoo, tiijättähän työ, jotta kaikki jäläkkeeni tulevat assiit oun tehnyt teille seleväksi jo yli 10v-sitten ja mustoo oun pannu valakkeelle....KOETTOOTEN ELLEE SOVUSSA, aenakkii minun eli ajan!