- jepulis siästinkii ihan pirruuttani tämän päivityksen kunnes sain löhhöö paljussa ja nyt se sitten tuassa illankatveessa tapahtu.   Ensin saunan löylyissä, sen jäläkkeen suihku ja -AAAAH sitten se nautinnollinen paljuun pulahtaminen....voihan vitsi mikä nautinto näin hyisen vappu iliman jäläkkeen.  Olis se tuo minun armas ukkoni lämmittännä paljuun vein jo vappu-uatoksi, vain laiton kapuloita rattaisiin, kun oli se horkkakankaan puoleinen tuuli niin kova....oisko vesikkää pysynnä paljussa akasta puhumattakkaan.

Muutenhan tiällä ei ou tapahtunna ja sattunna tätä kurjuutta kummempoo. Läntti kerrallaan oun koittanna ruopsutella pihamaita puhtaaksi, vain kun nuo voimat alakkaa männä, -sanonko missä, niin ei kovin issoo alloo jaksa yhteen männöön ruopsuttoo ja kun on tuo tuulen viheliäinen riesana, viepi millon minnekkii suunnalle jo lakastut roskat, -joten tyhjäntyönhän suapi tekemätäkkii.

Minun armas ukkoni laitto mattoja likkoon huomiseen, joten hiän alottaa sitten mattojen pyykkeemisen ja sitähän riittää...kaikki talaven aikana liatut matot vuottelloo pessuu vuorollaan. Minä ite pökäsen uamulla Tinttaran luo rukkiisen leivän tekkoon ja paistoon, kun hällä on parempi leivinuuni paistammaan (tiiliuuni) kuin mitä meillä (Tulikiven kiviuuni).

Käsitöitäkkii oun tehnyt ja purkanna tuon tuosta, kun nuo Sakun ja Topin hatut ei taho tulla millään minun mieleisii, vain jospa ne siitä joskus onnistuu (malli Amalian piässä kypsyvä).

 Nyt lätinät ja höpinät pois ja virkkuukoukun kimppuun, -niin tae vetämmään langasta ja toukokuista ekaviikon loppupuolta!!! 

 Voi helekata...jä valakketa turhan paljo vain kun ei järki sano miten sen hävittäs!