Mihin lienöön aeka rientännä....mittää ei vaen sua aikaseksi.....se on tämä syksy semmosta aikoo ainaskii minulle, -pimmeetä ja ahistavvoo:(

Yksipävä viikossa (keskiviikko) männä luikahtaa tuolla oman kylän Kylätalolla. Siellä niän minäkii toisii immeisii ja ihan mukava siellä on olla ja suunitella yhessä toisten kansa kylän tulevaisuutta vetojuhtana siellä on semminen kun Kylätaloprojekti...pitäs olla 3 kylän yhteinen tiällä meijän kylällä kokkoontuminen, vaen aika harvon on nuapuri kyläläisiikään mukana. Projektin veto on.... olikohan se kunnanpuolesta ja ihan mahtavan mukava ja toimelias nainen.  Kylätalolla käypi nyt parturi, jalakahoitaja muutaman viikon välein. Nyt on suunitelmissa josko suatas jonkun moinen terveys palavelukii toimimmaan vaikka kerran kuussa. yms.

-matkaan lähde......

Kainuun%20retki%20004-normal.jpg

Tuon projektin tiimolta on tehty tässä loppukesän aikana reissu Kainuusseen ....Lentiiran- ja  Sapsoperän Kylätaloille, joissa molemmissa oli entiset koulut laiteltu/remontoitu kylän yhteisiksi tiloksi omien tarpeitten mukkaan.

Lentiiraan tulo, -ja eikun syömään Kainuulaisii herkkuja esim. rönttössii lihasopan siivittämänä;)

Kainuun%20retki%20007-normal.jpg

-kahvittelun jäläkeen matka jatku eteenpäin.

Sapsoperässä jäi kuvat ottamata jostain ihmeen syystä ....lie jo vanahoo ruvenna ramasemmaan reissu;) Päiväkahvit hörpittiin tiällä munkin ja sämpylän kera.

 

 Sapsoperästä matka jatku lähtöpäivän viimesseen kohteessee Kajaani Hotelliin, jossa valamiiksi katetut ruokapöyvät vuotteli matkalaisii ja tuas syömään.....sehän se on se piäelinkeino;). Illan katveessa kuunneltiin Kajaanin kaupungin vastoovii kehityksii ja ympäristökylien kehittelyjä.

Kainuun%20retki%20013-normal.jpg

Jotenkii nukutun yön jäläkeen (sänkyni kyllä rutski ja paukko, jos jalakoohi liikutti nukkuma asennossa eipä siinä paljo nukkunna) kipin kapin uamupalalle/kahville ja pakkaatummaan matkaan kotiakohti.

Kainuun%20retki%20016-normal.jpg

Kohta lasku 1-38  (kuski num.38)....kaikyheskoos ja menoksi kohti Ponssee.

Kainuun%20retki%20017-normal.jpg

Ponssella juotiin tulokahvit ja sitten esiteltiin tehtaan toimintoo, -kierrettiin kahtomassa miten erivaiheittain valamistuu ne ison ison monitoimikonneet tuonne mehtiin rymmyymmään ja myllertämmään....ropotithan ne nekkii suurinpiirteen kassailoo. Tehaskierroksen jäläkkeen, -eikun syömmään. Niinpä olikii sitten hyvä lähtee täävellä mahalla matkoo jatkammaan Kuopio-Joensuu ja Kivilahen kautta Ilomantsiin.

Minä huonokuntonen ämmän kääkkänäkkii siellä sakin keskellä männä köntystän. Niinhän hanhiparvissakkii huonommat yksilöt pannaan parven keskelle ja vahvemmat vettää ja pitävät perree.....joten näin se männöö meissä ihmisissäkkii joten eikun laitettaan myö köntyksetkii nokka kohti tuulta ja menoks.

Seuraava retki tehtiin Koitereelle Lammassuarreen josta minulla ei ou kuvia, kun kamerani oli tuollon lainassa meijän projektien vetäjällä.

Kolomas vastavierailu retki oli Naarvaan Louhikosken laavulle, mutta siitä sitten joskus tuonnempana, kun nyt jo sormet herpaantuu kirjuttamisesta ja aivot alakkaa takkuilla.

Uutta retkee on jo kaavailtu vielä tälle syksylle, jos ilimojen haltija sallii sen meille .....se tehtäs  n. pariviikon piästä Suomulle.

Oun minä tehnyt neulomistakkii välillä....ja tässä yksi tai oikeemmin kaksi työn tulosta lopuksi.

017-normal.jpg