Kuten tuo piäliräntti jo kerttookii, tulin tänne rutisemmaan ja aikooni tappammaan, kun ei tuas oikkeen huvita mikkään.

En ymmärrä, mikä helevata tätä minun koipee riepoo, kun ei pitäs lekurin mukkaan olla mittään vikkoo. Hermot vaen alakkaa olla tuas riekalleena tuan koiven kipuloihen kansa. Ollunna jo tuas remppana kuukauven päivät. Tämä on se sama koipi, jonka kanssa kävin jo  syksyllä arvauskeskuksessa arvuuttelemassa ja kuvasivatkii, vaen kun ei ollut mukamas vikkoo. Vaekka ite en kyllä tuohon usko tänäkkään päivänä vielä, -ei se nyt ihan tyhjästä tämä tuska ja kipu tule, tai sitten oun luulotautinen akka-paholainen. Särkylääkkeet ei tehhoo ollenkaan kipuloihen, vae pitäskö vetästä kunnon annos, -kourallinen kerralla ja toinen perrään, -tehhoosko tuo sittenkään.

Vappu alakkaa kolokutella ovipiellii ja lunta on vielä vaikka muille jakkoo. Eilen vasta siärohveetta/meteorologi sano meijän seutukunnassa (Pohjois Karjalassa) olevan lunta puolisenmetrii ja kyllä sitä varmasti se on ihan meijän pellollakkii ja pehkomualla....jotenka hittaanpuolleesta on kesän tulo tänäkeväänä, vaen jospa se kesä sitten tulis ihan rysähtämällä ja ei olis niitä pahoja hallaöitä ja kylymmii ennee kesän alettuu. Josko sais marjat sun muut herkut luonnossa kukkii rauhassa kylymiltä ja pölyttäjiikkii olis näen ollen liikenteessä.

Kuvvii tekemisistäni puikoilla tulloo tänne, kunhan se kuvamanatseerini kerkii ja jaksaa ne latailla, jotenka niitä vuotellessa lähen jatkammaan puikkojen heilutusta.

Hyvvee loppuviikkoo teille kanssa kulkijat!