Satteesta ja tuulista tiistaita!

On niin synkkee ja harmoota tuolla pihalla, vettä sattoo losottaa ja tuulla vornottaa, jotenka tuikkasin tulen hellaan ja nostallin mehukattilan marjolla täytettynä tuhajammaan tuas, onpahan huvi ja hyöty samalla iskulla....tulloo mustaviinimarjamehuu, sain pakastimmiin pinen kolon tehyksi ja mikä parasta tuppaan tulloo lämmintä.

No joo, eipähän tuo pakastimen kolo pitkään ollut tyhjä, sillä survasin sille paikalle omppuhillorasiat (10kg) ja mehutölökit (5litr), jotka eillen tein. Vielä on joku päivä jatkettava omenain keittoo, kun niitä on kuiteskii vielä kolomatta laatikkoo (Uimaharjun leivän entissii leipälaatikoita), niin arvelin keittee omenamansikkahilloo.  Suapipahan lätkätä letun piälle tai puurolle silimäksi omatekosta, eikä tarvihe kaupanhyllyltä ostella niitä lisäaineellissii keinotekossii hilloja.

Tämmöstä tänne tälläkertoo, ....taijan nyt tuossa hellassa tultapittäässäni surruutella lyhentee nuo Tinttaran kolomet varkut ja sitten vaikka puikot vipajammaan....puikoilla siniset naisen kynsikkäät, tillaastyönä tälläkerttoo.