...ja sen kyllä huommoo.

Ensinnäkkii on uutispimennossa ja sitteen pätkkii pätkkii ....sähköt meinnoon.

Ei yhtään mukavvoo. tänään uamusta sepustin ja sepustin kovalla innolla mittee tiällä viime vuorokausina tapahtunna.... niin niks ja naks sähkö pätkäs ja sepustus taivaan tuulissa....ties missä?

Niin tässä on oltu vähän niinkun empä tiijä missä männään viimeset vuorokauvet. Ukkosmyrsky nimittäin pyyhkäs keskiviikko iltana meijän kohilta...suit sait ja katkasi sähköt männessään.    No tjaa... ei se ihan pahin osunna meille, tuuli kyllä ihan kiitettävästi ja ukkonenkii paukko turvallisella etäisyyvellä. Kaksi koivuu oli meinanna pistee nutullee tuasta meijänkii elintilukselta, vaen kolomas koivu oli tullut appuun ja ottanna ne kaksi hellään sylleillysä.  Sähkö oli kyllä pois lähes vuorokauven  ja sai kokkeilla sitä edesmennyttä aikkoo jollon ei ollut minun lapsuuvessa sähköö. No hyvä mikä hyvä... meillä on vielä avokaivo senkun ruuvoo kannen auki ja ruappoo vettä ämpärillä, niin ei jano piäse yllättämmään. 

Pakastimestahan minulle tuli ekaks huoli....miten käy siellä olevien marjojen, jos sähköt pitkään poissa kuten ennuste oli. Vain kuis ollakkaan minun rakas vel-mies tuli hättiin ja toi kottoosa agrikaatin jiähyttämmään pakastinta ja niin uurastuksen tulos säily kuin säilykkiin katkon ajan jiässä.

Suapi nyt vain jännittee miten tulloo käymmään tämän tulevan helleaallon jäliltä....rytissöökö tuas....toivottavasti EI....toivossa on hyvä ellee, sano lapamatokkii.

No perästä tuas kuulluu....hyvvee viikonloppuu kanssa eläjät!