Tulin tänne aikooni tappammaan,kun on niin tylsä päivä, vettä sattaa joten ei kehtoo männä tuonne uloskaan tieten tahtoon kastelemmaan ihteesä. Toissaalta jos sinne mänis ja kastelis ihtesä kunnolla, saishan sitä ensyönä kuunnella kunnolla nivelten pakotusta ja kolotusta...hyi olokkoon en toki kehtoo tahallani hankkii unetonta yötä, kun se suattaa siitäkkii huolimata kolotella vaivassii niveliäni. Pitäs kai se jossain vaiheessa posti hiipparoija hakemassa tuolta  puolenkilometrin piästä laatikosta, vaikka tiijä häntä kehtoonko sitäkkää, ompaha sitten enempi lukemista ja laskuja vinopino, kun hakkoo......kassellaan kuunnellaan (vein ropinnoo).

Siivosin tuossa akvaarion ja vaihtelin vettä joutessani ....nyt on vähillä tirrilöillä puhtaampi uiskennella.

Oun tässä pällistelly ihan yksiksein kotosalla, kun ukko hyppäs auttoo perjantaina iltapäivän lopulla ja läksi ajjoo hurruuttammaan alamäkkeen (koulu aikana, kun kartta oli karttatelineessä) Riihimäelle poijan perheen kiusaksi (no tai avuksi hommiin). Eilen kävi se Tinttaran porukka tiällä ....poijat näyttämässä taitojaan ja varsinkii Topi, joka kapasi pöyvälle jos toiselle aina kun silimä vältti ....kyllä se poika kerkivvää ja piässöö siihen mihin käsi ylttää. Poijista Saku ei niinkään kiipeile vain juoksemmaan karkkuun on sitten vikkelämpi ...ei minun tarvii ennee kyhätäkkään juoksemalla kiini suaha sipä poikoo.

On se tämä kesä vain kummallinen aika, kun ei huvita käsitöihen teko, sitä väin kyykkelehtäsi mieluummin tuolla ulukona, tonkisi pehkojen ja puskiin juurilla tai toljaalis ihan muuten vain suunitellen aina jottain uutta tonginta paikkoo itelleen.

Enpä ou tainna tiällä mainita ollenkaan, kun mansikkaan tuli tuas se sama ökkiäinen (ei se mikä toissa kesänä ja viime kesänäkkii (-mitä ei ne tosi ökkijäiset),  söi ne mansikat Jantan A ja E poijat) kun viime kesänäkkii, mansikkanälvikäs. Yhen vuorokauven aikana pölähtivät tulla ja alako lehtiin ilimaantuu reikii. Uhkasin jo kynnättee koko mansikkamuan nurin, vain ukko haki Joensuusta niille ökkiäisille ropit ja ruiskutti sillä, johan tuholaiset hävisi ja nyt mansikka kukostaa mitä parhaiten ....piäsi uutteen kasvuun ja on kukkinna niin kommeesti, jotta mansikkoo tulloo jos ei sitten joku muu tuhhoo sattoo (tulis vain ne kaksjalakaset ökkijäisetkii sitten syömmään) ...heti tuorreeltaan pellosta napsittunahan se on parasta.

Katasteltiin Tinttaran kansa eilen tuosta pihasta, jotta kyllä kirsikkapuihenkii tulloo kirsikoita paljon, jos ei niitäkkii harakat  sun muut isommat linnut käy vohkimassa. Viinimarjapuskat on täynnä ruakiletta ja mehtämarja satokkii tunttuu tiällä Itäsuomessa tulevan hyvän, niin mitkä nyt tähän männöön jo kukkinneet.

Tässäpähän tuli sitten muanantaan suarna tuas piettyy, josko lähtis pyykit viemmään narulle, niitähän ei sae kastele sen enempee, -on nimittäin katto pyykkinaruilla piällä (kiitos kekseliään ukkoni).

Epävakasta juhannusviikkoohan se lupas, vain koitettaan kestee ....luonto nauttii!          SE ON MORO NYT!