Molskis ja loiskis tuas tiältä Amalian tanterilta!

On muuten tirpponna ola satamata muutaman päivän, ihan niin kun olis minun pyyntöni kuultu.
Ajatuksissani mietin tuolla marjapuskissa rupeltaassani, jotta malttas olla muutaman päivän nyt satamata, niin saisin mustatviinimarjat kerätyksi pois iliman ihtee kastelemata tai päivänvarjoo puskan piälle virittelemätä (joku syksy taapäin sato alituisseen, joten oli laitettava se päivänvarjo puskan piälle jottei kastunna). Eihän se ollut sittenkää mikkään lystihomma kerätä, kun pehko oli märkä, vain marjat oli pois suatava sillonkii.

Nyt sain sitten ihan mukavan sualliin, vaikka jotkut on valitelleet ettei heille tule viinimarjoo kovin paljoo tänä vuonna, vain minulleppa tuli peräti 115 litr. niitä napostelin tuolta puskista pois pelekkee mustoo marjoo. Aiemminhan jo valittelin, että punasista valtaosan linnut verotti, kun ei pelokkeet joutunna aikannaan mansikkamualta siirrettäväksi pehkomualle, vaen juuvvaan nyt sitten mustaviinimarja mehua ensi talavi.

Nyt on sitten kyökki hommii jonkun aikoo kunne perunat pittää kuopasta pois pellosta.
Tämän päivän suunitelmissa onkii ensin akvaarion putsaus/veinlotraus ja sitten kurkkusallaatin teko ja siinä sivussa eilisen viinimarja sualiin putsausta/pakastusta. 
Kurkut omasta kasvihuone tuotoksesta suattuu, joita jo aiemmin tein yhen lastin (5 litr. pönikän) viipalekurkuiksi ja kohta syöty. 10 litr.ämpäri 5kg kurkkuja on valamistumassa mausteliemessä kokonaisina. Jos jotakuinnii lämpimän puolella ilima pysynnöön, niin vielä tulloo kurkkuja lissee.

Kuvaton teksti tuli vielä tästäkkii, kun en ou muistanna pyyvellä kuvamanatseeriini siirtämmään kamerasta kuvia konneelle, vain eikös se sanonta ou, että "toivossa on hyvä elää".

Nyt on sitten lurituksille laitettava loppu ja lähettävä hommiin.