Pojan nuorempi reipas Pinja-tyttö (4,5v) oli viime yön eka kerran mummon ja ukin luona isosisko-Jennan (11v) kansa iliman äitiä ja isää. Eikä tuottanna yhtään ongelmia, ei tullut ikäväkään. Kun äiti ja iskä tuli päivällä hakemaan tyttöjä Pinja tuummas, että työhän lupasitta tulla vasta illalla. Jennahan on ollut yksin yö-kylässä mummolassa aivan pienestä saakka. Nyt viimevuosina vähemmän, kun se koulu rajottaa ja pikku-sisko ikävöi iso-siskoa. Mummon höppämällä on niin hyvä mieli, kun sekkii kolomanneksi nuorin siitä isosta lapsenlapsi katraasta oli tavallaan niin kuin, yksin yön mummolassa.  Nyt on sitten kuulemma Sakun ja Topinkii aika alakoo tulla mummon ja ukin luo yötsyyn iliman äitiä ja isää.

Muutenhan nämä pyhä päivät on männyt ihan normaalisti....minkä vähän touhunna ja tohottanna perheen kansa ja sepä se onkii minulle mammonnoo.   Suuren suuri toiveeni onkii joskus vielä elin aikannaan suaha koko poppoo kassaan ympärilleen etes hetkeksi.....se ois vasta KULTAHIPPU minulle.....siitä oun haaveillut jo vuosia!

Huommenna onkii mummon mussu-Topin nomipäivä jotenka laitanpa tännekkii: ONNEE TOPILLE MÄRKIIN SUUKKOJEN SUATTELEMANA!  Topihan on tavallaan se katraani nuorin (niin tähän männöön), kun synty viisiminnuuttii Sakun jäläkkeen ja vielä pylly eillä. Topi se ei pysty sanommaan jotta pylly ois nuorempoo kun nuama,  kuten ylleesä tupattaan sannoo.

Tulipa tuassa tuas palapatettuu vaikka sun vallan mitä, jotta eiköhän tua liene aika tuas lopettoo ja toivotella:

      ensinnäkkii:  Jantalle pikasta paranemista.....vielä rutistus !!!

        toiseksi:  hyvvee marraskuun- ja uuven viikon alakkuu!