-kun näin kolokoksi ja kylymä tuuliseksi ilmantila mäni, +7astetta mittari näyttäs näyttävän nyt ja olihan tuo viimeyön aikaan ripanna luntakkii muanpinnan valakkeeksi. Niinpähän se isä aikonnaan sano, jotta "parempi paska muassa kun taivvaassa" ja toinen sanonta oli hänellä jos yöt vielä kevväällä oli pimmeet, "vielä on lunta taivvaalla ja se alas tulloo jossain vaiheessa, kunnes yöt valakivaa".

Nyt kyllä oli vappuna sulat muat ....vastoovasti vuosi sitten vappuna oli lunta ihan hangeksi asti, joten ei ou kevväätkää veljiä keskennään.

Muuten tilasin sittenkii sen uuven kasvihuonneen vaikka pyörrin ja hautasin koko ajatuksenkii pois...ukko esitteli netistä kuvia ja sai  pehmiteltyy ajatukseni. Vaekka toesaalta mittee illoo tässä minulla muutakkaa muihen murheehen ja ajatusten keskellä olis, kun ruatoo ja turruttoo ajatuksijaan ruatamalla ihtesä tainnuksiin.....sitähän minä oun tehnyt yli puolelet elämästäni....-välillä vähemmän, -välillä enemmän.....se kun ei pahasta kirveestä varsi katkee helepolla. Tunnustan itekii tehneeni paljon viärin, vaen kyllä se mualima on maksanna velekasa takasin lisästen kansa ja ties miten paljon vielä maksaa....-minä oun kyllä koetellut pysytellä tiiviisti omalla aluveellani jo nyt, enkä pahemmin törmmäällyt missään oman kylän ulukopuolella....voisinpa tunnustoo, jotta kohta mökkiivin ommiin ympyröihini ja vettäävyn kuoreeni.

Vaen nyt tuli tuas voivotusta ja valitusta tehtyy tänne,joten lienöön aika siirtyy mietintä puolelle.

Toivottelen hyvee alakanutta toukokuuta ja toivottavasti se tästä vielä lämpivää joskus!

 

JK. tiälläkkii taittaa kaikki tapittoo televisiosta jiäkiekkoo, no voihan paska koko velitahvon veisuut....ei vois vähemmän kiinnostoo moinen lätkän perästä hötkyily....YÄÄÄKK...sanon minä!