....TÄNNÄÄN SUPAJAA.

Tulin tuas jottain rutajammaan aekani ratoksi ja teijän harmiksi :)

Jouluu kohti männä kolokutellaan pikkuhiljoo, mutta varmasti. En ou kyllä uhranna kunnon ajatustakkaan sitä ajatellen. Nykysellään on ainaki minulta männyt hohto koko joulusta, kun siitä aletaan tehä juttuu tuutissa jos toisessa heti juhannuksesta piästyy ja viimestään syksyn tultuu. Sillon aikannaan kun minä olen kakara joulusta alettiin huastella vasta joulukuun alussa ja äiti alako tehä herkkuja jouluksi, kylläkii salakähmäsesti meiltä pennuilta. Taisi leipoo ja paistella iltayöstä, kun oli suanna kakara lauman muata. Sen aikasissa jouluissa oli sitä jotakin hohtoa vielä joulunakkii.

Niin sitten siihen eiliseen kiekumisseen.      Tässähän ne kiekujat on lanttu/lihakukot ;) Vähän mänivät tummapintasiksi, kun oli kiire suaha uuniin, jotta kerkiväät paistuu ja kypsyy sisältäkkii kunnes evvään hakijat tuli isomman kukon hakemmaan. 

IMG_2342.jpg

ja sitten se tuhisija tännään hellalla.

Mehhuuhan se on suatava ryyppeemiseksi, kun entiset alako loppummaan, vaen mikäs siinä kun on marjoja mistä mehustoo ja mikä parasta hella missä keitellä.

IMG_2343.jpg

On vähän nuhrusen näkönen tuo hellankansi:(  pittää ottoo mäntysuopaliuos pullo, lorrauttoo siitä hellankannelle ja hangata rätillä niin eiköhän se tuas näytä tummemmalta/siistimmältä ainaki sen hetkesä.

 

Tässä sitten se polero (kolttu) lajissaan numero kolome.                              

IMG_2338.jpg

Muuta käsityö rintamalta en ou kuvanna, vaikka oun minä riäkännä ompelukoneitani ihan urakalla. Tehtävät on ollut niitä turariätälin (korjaas ja tuuninki) hommii joita en kehtoo kuvata.

 

Tässähän sitä tuas tulikii höpistyy yhtä jos toista ja varsinkii sitä toista :)