Kyllä on alakanut vuosi on männyt pakkasen kourissa kärvistellessä. Tänä uamuna mäni tämän talaven pakkasennätys rikki meijän korkkeusilla -31,5 näytti mittari tuossa kaheksan tiennoolla. Voipi olla sähkölaskukkii sen mukanen, kun on pitännä pittee sähköpatterija piällä lisälämmittiminä, kun eihän se tuo yksi kivikasa nurkassa riitä vuorokaaveksi lämmintä antammaan tähän n.150neliön hökkelliin (leivinuuni/hella ja suorasähkö lämmityksenä).

Johan tuo aurinkokkii koettaa tuolta vuaran takkoo pilikistellä vähän pitemmälle ja kuten kuvasta näkkyy (otettu ihan viimepäivinä) niin meillä ei ou paljon lunta, -olisko ehkä nippanappa 20cm. Mansikkamualtakkii näkkyy vaot ja heinän piipat, joten voipi olla jottei kesällä tarvihe tuskailla mansikan kerruun kansa, kun pakkanen kerevää jo kukinta aihiot.

IMG_1339.jpg

Neulepuikkoloillekii oun yrittännä pittee seurroo sillon tällön ja alinommaan. Osa lipsahtanut kynsistä kuvvoomata, vain mitäpä nuista kaikista tullosista. Tässä nyt kumminkii viimesimmät, joissa piti vettee aikamonta kertoo langasta, kun en suanna mieleesekseni syntymmään, vain lopussa kiitos seisoo ;)

IMG_1340.jpg

Tästä nyttösestä ei tiijä tullooko yhtään mittään muuta, kun suttajapaskoo, vaen aeka näyttää. Tämä on ollut alullaan jo joulusta asti, vain tärkkeemmät ensin tyylillä mänty ....kaetpa se joskus kehkeytyy, mitä ajatuksena tästä.

IMG_1342.jpg

Jospa se tuo aurinkoinen antaa vähän vauhtii tähän talaveen ja samalla pannoo meihinkii liikettä niveliin kunhan piästään tästä talavenselästä yli. Tännäänhän on oltava talaven halako- ja heinävarastoista puolet jälellä, kun on Heikin päivä. Muistan pentuajolta kun sanova: "-nyt talavi on puolessa, Heikki heinät ja halot mittovvaa. Karhu kiäntää pesässään kylykee ja huokassoo: -hohhoijaa, yö on puolessa, pikipallo persesuolessa".

Isällä oli aikannaan tapana pittee kirjoo talaven säistä...... esim. tammikuun pakkaset tiesi heinäkuulle hellettä ja hyviä heinänteko ilimoja. Helemikuun ilimat tuas vastasi elokuutta onko pouta- vai sateista ilimoo. No joo vain eipä taija nykysin ennee nuo repliikit pittee kutijaan.....

Näillä männen Amalia talssii toistaseksi etiäpäin vielä, jotta näkkyillään!