Tein nimittäin uamupäivästä muutamia erikertoja päivitystä ja aina onnistun sössimmään sen kuutakiertävälle radalle.....

....naps ja sehän hävisi kun tuhka tuulessa, katottaan miten nyt käypi :)

Nyt kun viimekuussa oli meillä se kauvan kaivattu kesä, niin johan kukatkii herahti kukkimmaan.

Tämä röyhelö meinovvaa ryöstee koko pihan. Kasvualustana tuolla Mustasilimäsusannalla on valtavan iso muuripata (en mää valehtelemmaan halakasijoo ja korkkeutta urkkomutikassa). Reunolle kylyvin rassinsiemenet kevväällä. Julumetun paan vierellä on vanaha valurautanen saunan kiuas rassija täynnä.....tältä se nyt sitten näyttää.

IMG_1200.jpg

Taaliatiiliatallallaa...... -näetähän minulla on ja paljo isoja juurakoita. Nyt oun miettinnä ja ajatellut jättee osan jo muahan talaven armoloille, kun niissä on oma hommasa kaivoo ne ylös muasta, kuivata mullat pois mahollisimman tarkkaan jottei jäis ylimiärästä kosteutta talaven ajaksi, -nyt voimani on rajalliset "osa voimista männöö muatessa, osa syyvessä ja loput sitten pa.....ssa":)  -muutaman juurakon jos jaksan nostoo jemmaan ensikessee ajatellen.

IMG_1216.jpg

Tämä on se vanahan ajan Jörriini vielä äitin peruja.

IMG_1217.jpgIMG_1218.jpg

 

Tässä kukkii yhäkkii vielä mukulapekonia (näitä on muistaakseni 10kpl vielä kukkimassa) -jos en paljon valehtele niin ovat ollet minun huomassani jo varmasti 15v.....siis ne mukulat.

IMG_1204.jpg

 

Tähän komistukseen sain kesällä Jantalta alut ja eikös vain se ruvenna jo kukkimmaan.....liekkö hyvän vai pahan eillä ;)

Vanahanajan Amaryllis.

IMG_1215.jpg

Nyt on liljojen aika anttoo ommoo loistoosa.....nimmii ja lajija minä en muista.

IMG_1169.jpgIMG_1196.jpg

-vaen siellä ne kukkii,

IMG_1197.jpg

IMG_1224.jpg

-syysleimujen ja muihen härpäkkeihin sejassa.

 

Tässä sitten on lankkoo männyt mutkalle ja sykkyrälle (kuva ei paras mahollinen kun piti pahvin avulla suaha tuota kuvioo auki .....minun kinttuun kun ei nuo rippakinttusten sukanverret taho männä.

IMG_1228.jpg

-tässä toiset erivärisin sattiininauhon ja erilainen kuvio etuosassa.

IMG_1226.jpg

Lanka näissä on Novitan Kotiväki Kartanoa ja koko 38-39 ja kuten jo mainihin "rimppakintun siärelle mitotettu".

Tästä on hyvä tuas jatkoo puikkojen ja koukkujen heiluttelluu, kun päivät lyhennöö ja illat pimennöö.