-ja mikäpä on tuas uusi viikko alottaassa, kun on taikinus rukkiista leippee pöyvällä;)

Puolileipee jo mäni maistellessa silleen lämpimänä, jotta voi sulahti palasen piällä ja hyvvee oli, kuorikkii paramoilleen rapsakkoo vielä. Yksi leipä "karkasi" Topin mukkaan.

001-normal.jpg

Minä paistan ruisleivät ihan vanahaan malliin leivinuunin arinalla, en pellillä. Arinalla paistettaissa tulloo leippään se oma hyvä maku, vaekka tuhkoo vähän pohjaan puuttuuki, lähtöö se harjalla pyyhkimällä suurimmalta osin pois, eikä tuo tuhkajiämä ou haitanna, kun aina vaen sillon tällön on taikinus paistettava;)

Tuo leivinlauta on muuten isä vainajan kätten töitä palaveli jo ammoset ajat sitten kotipihassani vuosikymmeniä ja nyt ollut minun käytössä lähes 40 vuotta.

Että tällasta tännään ja huomenna isopata porissoo Broileri-Kaalipataa keskiviikoksi Kylätalopäivään ja tietysti puuhellalla;)  yms.mukavoo tekemistä tiijossa huomiselle neulepuikkoja unohtamata:)