Lumet on hävinneet, jiät on lähössä Koetereesta (ainakkii tuosta meijän puolen lahelta, kun verkotkii uitettu jo sullaan vetteen ja kalan makkuun piästy). Käkönen on kukkuu helekytellyt ja piäskyset siritelleet tuloveisujaan tuossa sähkölangalla. Lämmintäkkii on ollut nyt parina päivänä jo ihan mukavasti.

Kävin tuossa iltamassa tutkailemassa marjapuskiini, isot on jo silimut niissäkkii, kun ei vaen nyt tulis kovia pakkasöitä jotteivät kylymäsi tyystin ne kukka-aihiot niistä. Kukkapenkkien kukat on ihan lapsenkengissä vasta, vaen kaipa ne sieltä ennen ens talavee pyristellööt ihtesä muanpinnalle. Mansikkamuallen en ou vielä tohtinna lampsii, kun se suattaa olla vielä jokseenkii märkä ja upottava sieltä katekankaan alta. Kyllähän sitäkii on uskaltaavuttava tiirailemmaan lähipäiviin aikana, jotta sais lakastuu vanahat lehet pois ennen kun alakkaa uutta lehtee työntee ja siinä samallahan ne alakkaa sitten kukkanuputkii tulla niihin esille.

Käsityöt ei ou juurikkaa eistynneet, kun tuan mummon aeka männöö kahtoossa ja ihmetellessä nuihen pikku viikarien männöö ja meininkii.

Tässäpä tämä pläjjääs tuas alakkaa olla pulukassa ja on kaet lähettvä sängynpohjalle syrjälleen vuottelemmaan huommista uammuu ja päevee, mittee se mahtaa tuuva tullessaan.

 HYVIÄ ÖITÄ  KANSALAISET!!