Pakkasta pitellöö (20ast), jotta nenän nipukka meinnoo jämähtee jiähän, kun pirtistä ulos pistäättyy.

Luulis punkkien suavan lähtöpassit, kun kannettiin kaikki ylimiäräset petivuatteet ulos ja jätän ne sinne yöksikkii. Heti uamusta jouttuu ukon-  ja omanpetin vuatteet punkkituuletukseen.

Tännään oli vielä leipomis vuorossa satsi (120) piirakoita ja huomenissa vuorossa känttyy (pullaa) ja josko sittenkii teks vielä yhen mommon pojan lemppari kakkuu (ainaskii aiemmin oli)...Suklaahuntukakku. sitten olis ennee täytekakupohjan paisto. Niin tietysti joulutortut, vaen niitähän minä paistelen sitten aina kahvin tippumis aikana, niin ovat ainaskii rapsakoita syyvä.

Mummon pienet mussukat Saku ja Topi tulloot/tuovat kaksistaan yökyllään lauantaina. Sillon ei mummo jouva muuta tekemmään kun hoivailemmaan  poitsuja;)

Sunnutai-iltana kalja sipisemmään (ruoka sellanen) ja muanantaana oun suunitellut tehä laatikot.  Tiistaa männöö roskii potkiissa lattijoilta ja pölyjä hätistellessä paekasta jos toisesta....siivotessa. Ja sitten se kohokohta keskiviikko uamuna.....kinkku uunniin .....(kunhan ensin suan kammettuu ihteni sängystä ylös. Siinä kinkkuu paistellessa värkkäilen täytekuakkuu;)

  SITTENPÄHÄN SE JOULU SUAPIKKII TULLA JO AMALIAN PIRTTIHIN!