Aurinkohi koettelloo tirkistellä tuolta pilivviin lomasta ja mittarissa lämpöasteita jopa meijän korkkeuksilla, vain tuuli on kolokohkoo, kuten tavallista vielä tähän aekkaan vuojesta.

Alakuviikko mäni hermmoollessa näehen tietokone yhteeksiin kansa.....pyhänä hävis koko yhteyvet tyystin, sitten johonki aikaan muanantaina tuli jonkun moinen yhteys vain sitten pirun hijas, -olis kerennyt vetästä kolome Uuno Turhapuron sätkee (Uuno armeijan leivissä vai mikä se oli) kunne johonkii piäsi ....jopa suatto viskata yhteyvet kokonaan poikki kesken kaiken. Saunalahella 3G alueella/meillä, neljä palakkii kymmenestä vain näkyvissä yhteyksistä. Joten ottipa lajinverran kupolliin, kun ei toiminna, nyt toimii tuas, vain miten pitkään, sitä ei tiijä.

Tämä tauti,  ei ota laantuukseen ei sitten millään. Minä oun syönnä jo yhen antibiottikuurinkii, eikä vain taitu tauvin niskat.....muutama päivä jos parempi välistä, niin sittenpä jo tuas tulloo mahottommuuven päivät etteen. Ukko kansa tuas uuvelleen tauvin kourissa samon kun nuorimmaisen/tytön koko porukka kuummeen ja köhän kourissa. Eniten siälittää ne pienet poijat 3v, kun rykkii korskuttaat, jotta pienet keuhkotki tuntuu lentävän pihalle. Poijillakkii ollut jo yksi lääkekuuri ja sen jäläkkeen jonki aikoo oli parempi, vain nyt tuas kuume ja köhä ihan armoton. Nyt mänivät viemään tuas arvauskeskukseen liäkärin pakkeille poikii, suapi sitten nähä ja kuulla mittee....sannooko muutakkii kun päivee ja näkemmiin. Sitä kun piäsis sille tietylle liäkärille joka kerta niin ehkä sieltä avunkii sais vain näin ollen kun käypi joka kerta toisella ja toisella liäkärillä niin ei tule valamista, jokkaisella oma kantasa tautiin. Pitäs varata aika ihan kujeillessaan miärätylle liäkärille ja sannoo varatessaan jo, -"minä kun sairastun sillon suanko ajan sen liäkärin vastaanotolle".

Uunniin tuossa tuikkasin tulet, jottei tässä köhän kynsissä ihan tuvassa olleillessa kylymäsi ja enimpii pölypalleroita vetelin imurilla jottei ihan niihin lankiisi. Enemmälti en nyt ruppee siivoolemman ja eikä tunnu oikeen jaksavankaa, kun hengitys on ja vinkuu tiukilla.

Pitäs tästä kunnostaattuu lähitulevaisuutta ajatellen ja piästä kuntoon, kun ois riennettävä tisuroimaan Riihimäelle sen tähän männöön nuorimman mummotettavan luo, kun ja josko millon alakkaa ne kaksi seuraavoo pyrkkii ulos äitin lämpimästä masusta....H-hetki lähennöö uhkoovasti ihan huomoomata.

Käsityö rintamallakkii on pikkuhiljoo tullut jottain valamista, vaikka kuvvii ei nytkään vielä tullut tänne, ite kun en ossoo ja manatseeri nyt töissä, enkä ou ennee ruinanna lattailemmaan, kun männöö sitä sairastuppoo pystyssä pittäissä illat....vain jospa se tästä joskus vielä elämä voittasi. 

Meinashan tulla rommaanin verran turttastuu ja valitettuu yhtä sun toista, vain kun voimattoman ämmän aika käypi pitkäksi ja ajatukset harhailoo vähän missä sattuu ja hiljassuus hiiviskellöö alinommaan kantapäillä.

Vain käykkee ulukkoilemassa ja kevätilimassa happihypyllä, kuka kynnelle kykennöö ja liennöön näetä aurinkossii päivii millon.....

Viikonloppuu vain tuaskii.......minä lähen neulommaan!