Istuskelin tuolla paljussa....tiirailin korkeuksiin....pilivinen taivas,sumunen tienoo, vain koivujen latvat erottuvat hyvin taivasta kohti....mietin....-paljon mahtuu vuosiin näihin, joita oomma ukon ja perheeni 3-lapsen (viime vuosina se 4:s mukana....KIITOS hälle) kanssa viettänneet paikalla tällä (32-vuotta tuli täytteen). Monta on askelta heitetty....jos jälet näkys aika moinen siksakki varmmaan....

Nuo koivut pisti Amalian miettimmään.....ne kun oli pikkuruissii taimii....luonnon sellassii....ja minä halusin ne siästellä pihapiirissäni. Nyt ne yltää korkkeuksiin muanpinnalta....minun piäni nyt lähempänä tuota muan pintoo jo.

Paljon on muistoja aherruksista ja elämästä....monta on vuosiin mahtunna Amalialle ammatti nimikettä....vain jätänpä kertomata....koittoos miettii mittee mahtuu ammattinimikkeikseni näinä 32-vuotena...tällä paikalla elinaikana......kertokkees se minulle kommentieloutassa.....vink,vik -niitä on monta.

Sillon alussa ei Amalian jalat painanneet.....pisteli mänemmään sinne ja tänne ihan tuosta vain.....hyppäs uamulla ylös ennen kukon lauluu ja vihelti männä jopa syyspimmeessä ohtalampun valossa, kun ei muuten nähnyt  syyskesällä varsinkii....keräsi mansikoitakkii ohtalampun valossa vesisatteen pieksäässä selekkään....poishan ne oli suatava pellosta....ukko töissä......penskat nukku.  -no joo toistettakkoon yhä uuvelleen....nämä oli niitä mahottommiin kivviin nostoo, joilla oun riäkännä ihteeni ekan rakkaan lapseni pois antamisen takkii....ja riäkkeen kai hammaan hauttaan asti tavalla tai toisella.....katellaan miten pitkään vielä.

On se vain niin ihmeellistä, kun oikkeen ruppee mietiskelemmään....mitä kaikkee sitä tapahtuu tässä ihmis elämässä ja mitä kaikkee sitä tekköö henkesä pitimiksi. Jos pitäs ennakkoon suunitella, moni varmasti luovuttasi jo alakumetreillä........ehkä minäkkii, jo ennen syntymmeeni.......oliskoon ollut äitin ja isän parempi jättee se ykshomma tekemätä sillon joskus....alakuhurmoksessa......oun kyllä vahvasti sitä mieltä, jotta OLIS!   -jos tiesivät .....-mikä sekopiä tulloo;(.

 

PS.-pieni selevennys tuohon ammattinimikkeeseen nuihen kommenttiloihin perusteella. Tarkotin niitä ihan oikkeeta minulle kuulunneita ammattija/nimikkeitä, joita oun hengenpitimikseni/työkseni tehnyt näinä 32 vuotena (on usseita/vaihtunna)....nyt eläkeläis mummona jo kohtapuolin 7v;)

Laitan nimikkeet/ammattini tähän kunhan tässä männää:

No niin viikko on vierähtännä miettiissä männeitä ja nyt on aika Amalian sanella mitä ammattinimikkeetä on tässä nykysessä elin/olin paikassaa kantanna hartteillaa. Muutettiin tähän nykystä osotetta kantavalle paikalle 1979 syksyllä.

1. -kotiäiti,   -talonmies/vahtimestari (Ilomantsin kunta)

2. -kotiäiti,   -maanviljelijä   (yrittäjä)

3. -kotiäiti,    -perhepäivähoitaja  (Ilomantsin kunta)

4. -kotiäiti,   -tyhjäntoimittaja,    ....hautausmaan työntekijä/hoitaja (Ilomantsin ev.lut seurakunta)

5. -kotiäiti,    -kotileipomo-pitopalvelu, (yrittäjä) .... hautmaalla edelleen sivussa

6. -kotiäiti,    -tyhjäntoimittaja, jokapaikanhöylä,   (sairauden takia yritys loppu),   ....hautausmaalla edelleen

7. -suntio-vahtimestari,  hautausmaan hoitaja  (Ilomantsin ev.lut seurakunta)

8. -eläkemummo nyt jo kohta 7v, mutta tuolla hautausmaalla käkin edelleenkin kesäisin

 

-nämä kaikki mahtuu tähän 32-vuoteen.  Nuo joita oli viimesimpään kommenttiin jätetty, on joiltakkii osin jo aiemmasta elämästäni, vaikkakkii paikkasa pitävii tais olla kaikki.

Jotta tämä tästä ja -tästäpä on hyvä jatkoo.