Molskis loiskis tuaskii tiältä Itäsen Suomen maesemista.
Tuppoo nykysellään nämä päevitysten välit hurahtammaan pitemmän puoleiseksi, kun ei tunnu olevan mittään sanomista, sillä minun mualimassani kun ei tapahu mittään kertomisen arvosta. Istuu turjotan sohvan nurkassa ja vetelen neulepuikoloilla millon minkkii sorttisilla lankoo silimukoiksi, millon isompoo ja millon tuas pienempee pötkyy. Jottain en puikoista tippunnakkii pois, vain se alinommainen riesa piinnoo yhäkkii, -en yksinkertasesti ossoo latata kuvia tänne lätkittäväksi. No se siitä ja sen kestävvyyvestä.

Minulla olis tännään tarjolla sitä perinteistä lämmintä ruisleipee, jos ken vaivaatusi tulemmaan maistiaisille;).
Laiton illalla juuren sipisemmään ihankii vielä puutiinnuun. Uamusta heti leivinuuniin puuta ja tuli perrään. Siinä uunnii lämmitellessä  välillä hämmentelin taikinapyttyy ja lissäilin suolan sekä jauhoja vähissä erin kunne oli aika alustoo. Unin lämmittyy ja hiiliin hiivuttuu....hiilet pois uunista niille kuuluvvaan kolloosa ja sitten piäskii leipii leipommaan . Täys uunillinen 8 leipee tuli ja nyt pittää kohta sivaltoo palanen lämmintä leipee, voita piällä ja iäntä kohti....oliskiipa vielä sitä ns. mualaisvoita (oma tekemee) ni a'vot ja kokkelipiimä piälle....enpä huolisi keittoja vaihtoehoksi.

 Mitä tuohon piälikirjutukseen tulloon, niin pyhäiltana pyllähin pyrstölleni siltaan, kun tämä remppakoipi (oikee jalaka) ei ollutkaan yhteistyö halunen askelta ottammaan, tai paremminkii ruhhooni kannattelemmaan kävellessäni pirtin lattiilla vain pisti persustan alas, jotta mätkähti. Enkä muuten piässyt omin avuin ylöskää, vain ukon oli tultava vinssoommaan ylös. Nyt on sitten tuas kulettanna lenkkaviäränä siitä lähtiin ja särky jatkuva ....varovasti on taivalta tehtävä, jottei tuas tarvihe pölyjä katella alatasosta. Kaikenlaiseksi kampuraksi sitä on männyt ja kokoajan männöö yhäkkii huonompaan:(.

Pakkastakkii on tuassa viimepäivinä pitännä ihan mukavasti....illalla oli kovimmat lukemat meillä -19 astetta. Tännään on sitten lunta satanna jonkun verran lissee, kun eihän sitä aiemmin juuri tiällä vielä ollutkaa lumeksi sanottavasti, vain mielluummin kuurasta mäni. TikijaTaali näyttää nyt -11 astetta.

Nyt alakkaa kuola valluu jo siihen malliin suupielestä, jotta on ihan pakko lopettoo tämä lätinä ja on lähettävä sen leipälimpun kimppuun.

Muistoohan olla kilttinä....ne tontut kuleksii ikkunoihen takana kurkkimassa.
Ei muuta kun heippati hei!