Siinä se aeka on vain hupsahtanna männä. Kohta silleen kuukausi kulunna, kun viimeksi tänne mittään rustanna. Aeka on rientännä kevät hommissa siivoillessa sisällä ja pihalla. Kaikelleen vielä alaku kesä ollut mitä ollut.....tuullut ja tuivertanna, satanna vettä, ollut kolokon puolleista, vai jospa se siitä kesä vielä lämpivvää.......pienikesä (ennen juhannusta) kylymä, isokesä (juhannuksen jäläkkeen) lämmin,  -on vanaha sanonta ja nythän on se vanaha/oikee Juhannus alullaan, että silleen.

Napsin kuvvii kevvään mittaan kukkapenkkilöistäni, vaikka aeka surkkeelta nuo näyttääkkii jo, kun ei jaksa/kykene mylleemmään ennee ja myyrän paholaeset tekköö talaven aekana tuhojaan. Luulis niilläkkii olevan tiällä läännii myllätä metissä ja pellon pientarreilla, eikä tulla pihhoon tihutöihin.

Kuva seinänvierus kukkapenkistä.

IMG_1052.jpg

-samasta penkistä hiukka myöhempään ja nyt tuohon on ottanna vallan Pionit, liljat sun muut isommat härpäkkeet. Se kun kukkii kevväästä sykssyyn.....viimesimpänä Syysleimut.

IMG_1081.jpg

Nähtäväksi jiäpi, tullooko omenoita, onnistuko pölytys, kukkii oli ainakkii ihan mahottoman paljo omenapuissa ja osin taittaa olla vieläkkii.

IMG_1093.jpg

Tämä kuva oli minusta vain ihan niin soma, jotta oli pakko laittoo muihen seuraksi....Satteenkaari navetan nurkalta (sateenkaaren pää, kuten mummon Topi-poika sanoo).

IMG_1089.jpg

 

Tähänsitten pysähty minun kesä, jota alottelin niin intopinkeenä nauttien liikkumisesta ulukona, suunnittelusta, ruatamisesta jne.!

Nyt sitten sule sivu, jollet halluu kahtoo minun "tulipunaruussuu". Ei kyllä näissä kuvissa ennee pahimmillaan, kun on suanna antipiottii kukinnan kukistamisseen suonen sisäsesti 4x/vrk  viijen vuorokauven ajan.

IMG_1098.jpgIMG_1100.jpg

-on muuten ollut tuskallinen kuunneltava ja on vieläkkii.....ei voi kävellä kun koskoo niin pirusti jotta vesi tirajaa silimistä. Aikasemmat ruusut on ollut vain poikassii tähän verraten. Pyhät mäni Tikkamäellä muatessa liäkärijen lähellä ja tippaletkuja katellessa. Nyt sitten oun ollut kotona muanantaasta lähtiin ja antipiottii napsin kitusiini 3x päivässä vielä likimain kolome viikkoo. Tässä vaihheessa ei vielä kärsi kovinkaan paljoo hypähellä tuolla jalalla, vain jospa se siitä pikkuhiljoo alaksi parantuu ja piäsis nauttimmaan kesästä, jota niin harttaasti vuottelin.

Käsityöt on ollut aika vähillä nyt muihen askarreehen vallattuu tilan, mut vähän kuitenkii juonessa on ollut jotenka niistä sitten joskus tuota tuonnempana.

Hyvvee kessee ja Aurinkoisii päivii kanssa kulkijani ;)