Niihän se vain on käymässä, jotta syksy ja pimmeys tulloo tuas. Suomen kesä on lyhyt, kun lapsella paita. Eipähän tästä kesästä suanna nauttiikaa kunnolla, kun on männyt näihen selekä- ja jalakakipujen kanssa kärvistellessä. Vähänkii jos käyn jottain ruatamassa, niin se kostautuu helekatillisilla kivuilla ja tuskilla, yötkii männöö sitten pyörriissä ja ehtiissä sopivoo asentoo jotta sais unenpiästä kiinni.

Punaset- ja valakosetviinimarjat keräsin rollaattorii tukena käyttäin. Mustii en kerännä, kun on viimekesän sattoo niin paljo vielä mehustamata, -minähän en sua mustiiviinimarjoja syyvä sen rotanmyrkyn/marevan takkii. Annon ne muuvalle kerätä ja niitä tuli aika vähän, lie talavi tehnyt tepposesa niille ja niitä puskiihan nostettiin vuosi sitten paljon pois.

Laitanpa muutaman kuvan tämän kesän kukistani, vaikka ovatkii vähän retuperällä omalta osaltani, ukko on niitä kastellut, kun itestä ei ou.

Kylyvin kevväällä nuihen (iso pata) krassii  ja (vanaha saunan kiuas) kehäkukkii. Kuhekukat alakaa olla jo ruasuja, krassithan kukkii kunnes halla korjaa.

IMG_2772.jpg 

Tuo pelarkonia on jo ainaski kolomevuotta vanaha, vain vielä vain virkosi kukkimmaan.

IMG_2769.jpg

Tämä pelarkonia on vieläkkii vanahempi ja nuo pisarat on kans vanahoja ruasuja (kevväällä), vain kukkaan nr vain puhkee pihalle piästyysä kesän auringossa.

IMG_2768.jpg

Tyttö oli käynyt eilen uamulla kerreemässä näitä minulle ja nyt ne on jo pakastimessa vuottamassa ruuvaksi joutumista. Näitä herkkujahan tuntuu olevan paljon tänäkesänä. Tiina (tyttö) on kerännä pitkin kessee jo pienemmissä miärin. Eilen oli osunna oikeen apajalle.

IMG_2767.jpg

Kaitpa tässä on tuas lähettävä suunittelemmaan jotain muutakkii ajankulluu tälleki päivälle, eikä vain tässä konneella notkuu.

Tulen tuas joskus rupajammaan tänne, vaikka eipä tualla ennee kettään näytä kiinostavankaa käyvä.