Pakkasta, pakkasta vaen piissoo tänätalavena. Meijän mittarit näytti tänäuamuna 27astetta, jotta ihan rapsakka talavinen keli pihalla ;). Vaen niinhän se kuulluu talavella ollakkii, jotta kesällä hellettä. Isä ukolla oli aikannaan tapana seurailla talavikuukaussiin ilimoja ja niistä katella tulevan kesän säetä. Tiiraali se kesälläkkii taevvaalle, varsinnii heinänteko aikkaan, jotta pitäskö puolikuivat heinät kasata rukoloille ja kuivat heinät kanttoo (sapilailla) lattoon pois satteen alta.

Siihen mualiman aekkaan (olin semmonen kynnellätapettava kakara) vielä sae taevvaalta ennusteltuu seuraavan päevän ilimmoo, toisin taettaa nykysin olla tänä "kasvihuonneesseen" mänön aekana, kun mikkää ei näytä pitävän kutijjaan, aenakkii nuita isän merkkilöitä seuratessa, vaekka kyllä minä tänätalavenakkii oun vähän kirjaillut ylös ilimanhaltijan tekemissii.

Assiissa seuraavaan ja ties vaekka kolomanteenkii vielä ;).

Pakkasta piellessä eillen uamulla hurahin ja tyhjäsin tuon vanahemman akvani ihan perinpohjin, pesin ja laeton uuvet pestyt hiekat pohjalle (oli nimittäin ehkä ollut liikaruokinta reissuni aekana sinttilöillä, kun hiekka ja kasvit oli karvamaton peitossa :)). Pesin kaikki kasvitkii lähes lehti leheltä ja juuri juurelta, jotta nekkii olis mönjättömät. Päevähän tuossa meinas tärväättyy kokonnaan.

Ukko kyllä köijäs matot lattijoilta pakkasen purtavaksi pihalle jo uamasta, niin sitten illankatveessa vielä siivosin osan huushollista ja nyt sitten oes aekomus ruveta jatkammaan siivous hommii, kuhan tästä konneen iäreltä suan ihteni irti kammettuu:).  Neulepuikkotkii pittää vielä kilikkasta tänäkii päevänä, muutenhan päevä on pilalla ja ensiyönä ei sua unta, kun jiäpi harmittammaan, jos ei neulleet jatku, se kun on se jo totuttu päevän ja illan sessio minulle.

No koetettaanhan kärvistellä pakkasen kynsissä....kyllä se siitä vielä lämpennöö (toivon mukkaan) muuvallakkii, kun puuhellan ja leivinuunin kylessä;).