Ensinnäkkii aurinkoista kevätpäivee, vaikka köhä ja röhä vielä kuristaaki minnuu.

Kävin, niin tae käyttiin ukon kansa....siis ihan oikkeen molemmat, arvuuttelemassa arvauskeskuksessa tätä ikkuiseksi pessiintynyttä tautii. Minulta ei arvanneet muuta kun yhäkkii se samanen poskiontelotulehus, johon jo popsin yhen viikon antibiottikuurin n.2,5 viikkoo sitten....nyt sitten uusiks popsin vahvempoo roppii .....alakkaa se pikkuhiljoo kyrsimmään tämä köhintä ja räkiminen. Ukolla kansa ollut liki saman aikoo köhä ja pientä kuumeiluu välillä, -silläpä sitten tulikkii arveluksi keuhkoputkentulehus ja kuuri siihen.  "Kaksin aina kaunihimpi" -ollaan nimittäin kumpikkii astmaatikkoja kaiken hyvän lisäksi...... -minulla pölypunkki ja ukolla ties montako tekijee....."käsikädessä mennen elontiellä";).

Oikkeestaan tulin mätkimmään näkyville nyt niitä köh,köh,köhiissä tehtyjä ja puikoilta tippuneita.

Piti laittoo köllälleen....muuten olis pitännä kuvata hiivatin ettäältä....toisesta laettoo huonetta.

-tämä on Tiina-tytön tunika, lankana Rose mohair, puikot muistaakseni 5 kierrepuikot....helemaosa neulottu ympyränä aena kainaloihin asti, siis ompeleita ei muuvalla kun pienipätkä kainalon alla....ei etes olokasaumossa.

-ja titten -nämä vuottelloo niitä mummon kohtapuolin syntyvii kaksosmukeloita. Kuten huomannetta tyttö ja poika:).

Ostin Annen blogista tätä Santorine lankoo näitä silimällä pittäin . Minun käsille lanka oli ihan tuntematon, vain kun on kokkeileva mieli niin uskaltautuu uussiin huasteisiin ja pittää sannoo, jotta tosiaanki mukavoo neulottavoo tämä lanka on ja semmonen pehmee neule tulloo. Puikkokoko muistaakseni näissäkii se 5 ja ompeleita ei muualla kun nutun kainaloissa ja housun huarukassa pikkupätkät. Kerkkiispä mummo töllyyttee nämä ennen kun pienet putkahtaa tähän kylymään mualimmaan....Katja: pie jalat ristissä vielä jokunen aika.

Sitten tässä pyhäiltana putos puikoilta tämä liivi (napit puuttuu vielä....nappikaupoille tieni vie).

-eistä.......

-ja takkoo.

Tämä ois tarkotus köijätä vossain vaiheessa lämmittämmään toooosi vanahan (87v 2012) tätini/kummini vanahoja hartioita.

Lankana tässä on Novita Purosarjasta Iltanuotio......on tosi pehmyt ja lämminneule. Puikoilla 6 neulottu.

 

Nyt onkii sitten tuas kynsikkäitä puikoissa.... ensimmäinen pari tulleen uunista ulos tänäpäivänä ja toiset kehhiin neljästä parista heti perrään.....jotta puikot vippassoo kaikesta huolimata sano sitten romoska mitä hyvvään.....se kun on minnuu vastaan turha räpistellä, sisulla ja kovalla taholla vain etteenpäin.

Nyt on sitten  vointien ja aurinkoisten kevätpäiviin toivotusten aika ja eikun puikkojen viputukseen....ohikulukkiissa pökköä hellaan, -mehukattila suhajaa.