Hlipati hämmää, häläpäti hämmää....jopa on ilimoille herennä, kun pakkanen vaen kiristää otettaan, vaikka piti meteorolokien mukkaan lauhtuu. No immeissiihän ne nekkii on ja immeinenhän on erehtyväinen olio.

Pakkasta on piellyt jo yhtämittoo muistaakseni jo parinviikon verran. Tänäuamuna näytti nuo meijän tikit 24astet., radio ilimotteli pakkasennätyksen Pohjos-Karjalassa männeen rikki Kiihtelysvuarassa 31ast. tälle talavelle. Suapihan vain nähä miten paljo niitä pakkassii tullookaan olemmaan kunhan "oikkee" talavi tulloo.

Nyt on aika hypätä jo asiasta toiseen, vaikka liippookii edellistä.  On se vain hyvä vekotin tuo puuliesi olla olemassa. Eillen nimittäin siinä liedenpesässä oli valakiaa, kun porisutin mehukattilata ja pirtti oli siks lämpimän tuntunen, jotten sitten ennee uunia lämmitellyt, vaen eipä tuo kylymäksi ou pirttii siltikkään vetännä (sähköpatteri piällä vain vassassa ja ns.tuulikuapissa), vaikka pinta-alloo onkii tässä huushollissa 115neliötä (sovittaan ukon kansa pyörähtelemmään).  No joo minun nukkumishuoneen ovi on visusti kiini ja siellä on nytki varmaan alle 10ast. lämmintä ja on muuten hyvä nukkuu siellä vilakassa huoneessa ihan normi yöpukkeutumisella, ohuehkossa täkkipeitossa....ei tarvihe yöllä rykkii ei köhhii astmaköhintöjä...yö männöö ihan putkeen kuorsatessa.    Ukkohan on jo muuttanna toisseen huoneesseen aikaa sitten, ei halluu tehä kesät puuta ja talavet kylymmee kylymässä huoneessa ;).

Eiköpähän tässä lienekkii jo tuas tullu turistuu ihan lukijoille kyllästymisseen asti, joten on aika lähtee puikkojen kilikutukseen ja nehän on kilisseet ihan kiitettävään tahtiin viimeviikkoina.

Pielläänhän pakkasta ja katellaan päivän valettuu tonttujen jäläkkii ikkunain takana....siellä ne kiertellöö kahtelemassa ollaanko sitä kilttijä....niin ja ne joulupukille lähtevät lahjatoive kirjeet sinne ikkunalauvolle....tontut ottaa ne matkaasa sieltä.

Hyvvee alakanutta joulukuuta!