-vaekka välillä tunttuu jottei jaksa ennee pätkänvertoo.

Piti ihan nyt ruveta heti hiljassuuven tultuu päivitystä tekemmään, kun Jantta oli tuolla edellisessä jo vähän niinkun perräänkuulutellut.

On vain mielestään ollut niin turkasen tulimainen kiirus tässä viimeaikona ja sitten kun se väsymyksen poikanen tupsahtaa tulla, niin ei vain jaksa, eikä aivotkaa sano yhtikäs mittään, -sitä toljottaa Ö:nä aapisen reunassa.  Ensin mäni viikko siivotessa huushollii, sitten tuli ne ukon synttärit (vaikka ei isot, vain siltikkii), sitten niihen jäläkkiin raivoominen ja pyykin pessuu ja nyt jälelle jiänyt viikko uurastusta tuolla hautuu juutuulla, -tyytyväisten ja hiljasten asiakkaitten parissa. Nyt tulevan viikon alusta on laiteltava tiällä kotona nuita kesäkukkii olin- ja elinpaikolleen. ...niin josko tua ilimantila tuasta lämpiis, jotta tarkenisi tuolla ulukona tehä istutus hommii. Tilatuista ja vihonviimen tulleista Sammalleimun ja Aroniamarjan istutin eilen, vain Jalotyrni on vielä tuusissaan vuottamassa peltoon piässyy, -no ehkä huomenissa pistän nokkani sen verta ulos ja käyn istuttelemassa ne, jos ei ihan puukkoja satane terä alaspäin.

Mökin mualluutakkii oisi tekemiseksi siinä sivussa, vain pittää ensin "koklata" (kuten E:llä ja A:lla tapana sanoa) onkohan minusta siihen hommaan, kun tuo oikee takanen (jalaka) ei tykkee siitä jatkuvasta seisomisesta enempee, kun selekä erinäisistä asennoista seisten....suattaapi pistee muuten Amalian turvalleen nurmee syömmään.

 

Ilimostahan on aina tapona puhhuu. No nythän on ilimojen haltija hellinnä meitä ihan kukkana kesäsellä kämmenellään. Lämmintä on piisanna ja vesisatteestakkaa ei ou ollut haittoo aina tähän uammuun asti, jollon haltijan turkki kiännähti nurin ja vettä ropsautti (vesi ei pahaksi) ihan ukkosen säestyksellä ainahi tiällä meijän puolessa. Ilimahi viileni, etten sanosi kylymeni lähes 20 asteella ja tuuli vielä kylymentää tuota iliman plaatua....en tykkee tästä....kesällä pittää olla lämmintä, vaikka henki mänköön.  Niin, -helluntaihan ne sano tännään olevan, joten liennöön sitten nämä ne helluntain vilut joista vanahakansa (minä kun oun nuori) aina mainihti.

Niistä kuvista oun tuolla aiemmin vouhottanna, vain ei se kuvamanatseeri ou vielä kerinnä niitä laitella, kun silläkkii taittaa sitä touhuu riittee niihen poijan naperoihen kansa ja vielä laittelloo ja myllee pihhoosa oman laisekseen entisen omistajan jäliltä (jokkaisellahan meillä on oma näkemys).

Liennöön tuassa tullunna nyt jo helluntai suarnoo piettyy, jotenka liennöön aika laittoo tämä masina jiähylle jne.

 Eikun HELEÄTÄ HELLUNTAITA vain!