-vaekka omaksi ilokseen, onhan olemassa sanontakkii: -joutavalla jottai, aikaan suamattomalla ei mittään.

Tässä se aika vaen männöö pällistellesse ja töllistellessa. Leivinuunii on vaen ahkeraan lämmiteltävä joka päivä taretakseen, kun tuo pakkasherra ei vain hellitä otettaan. Tänä uamunakkii oli ihan kiitettävät lukemat mittarissa, -olikohan peräti 15astetta vajoon seihtemen aikaan, kun kömmin ylös pehkusta. Päivällä kyllä aurinko lämmittää ilimanalloo jo kummasti

Eillen oli akvojen siivous ja vesien vaihto päivä ja sitten illan hämärissä köijäsin osan matoista tuultummaan ja pakkasukon purtavaksi. Alotin tuas kerran ja jälleen vähän tarkemman siivouksen huushollissa,....tännään neljä huonetta kävin läpi ja huommenna homma jatkuu viemällä tänä iltana jo lopput matot yönselekkään tuultummaan pihalle. Suapi nähä sitten kestääkö kunto vielä pesutilojen siivouksen huomenna, vae tärvääntyykö vielä kolomaskii päivä eto alloo siivotessa.

Se siitä ja loput kirjeessä/lastenvaunussa.

Viikonloppuna oli  mummolla pikku veljekset yötsyssä kahestaan, ei ollut ongelmii eikä kiukkuja. Vipeltivät männä paikasta toiseen ja tekivät omia hommeleittaan. Välistä piti kokkeilla piästäänkö mummolan sohvalle omin voimin ja mikä ettei, piäsihän sitä kun aikasa ähelsi ja pungersi. Kyllä ne on vaen semmossii velikultii, jotta oksat pois suutarin joulukuusesta.

Ois kaiketi lähettävä puikkoja heiluttammaan, -muutenhan se toinen "hiirenhattu" ei valamistu kuuna-päivänä ja lista on vielä jotakuinnii pitkä ennen kesän tulloo, jollonka Amalia ei värkkee villalangasta mittään....vaihtuu johonkii muuhun ähviärenkiin nuo käsillä tekemiset .

Hyvee pikkulauantaita vain.....nyt menoks jälleen.