Urpo turjus turkki piällä, koko kesä paitasillaan.

-ja aeka viileen tuntunen on tuo iliman ala ja vettäkkii on losottanna ihan solokennaan koko uamun, jotta kaipa se Urpo turjus on vetännä turkin korviisa, jotta kesästä tulisi sitten lämmin, toisaalta viisaampii ollaan, kunhan syksyyn piästään.

Toinenkii Urpoon liittyvä sanonta...-Urpona uuvella vastalla ja tänä kevänä nyt voipi jo ropsutella uuvella vastalla, jopa näillä meijän korkkeusilla asti, -harvemmin on nuin isot lehet koivussa tähän aikkaan ...ylleensä jos, niin pienellä hiirenkorvalla vasta.

Kyllähän muuten mehut läksi meikä mannesta siinä siivous tuunissa. Eilinen oli ihan sanosinpa "helevetillinen" päivä, -selekkee poltti, kun ois ollut synnytys käynnissä, sormet oli kun olis ollut porkkanat, -jäykät ja turvoksissa (viime maininta vieläkkii) ja vilun värreet viilti koko ropassa koko pitkänpäivän, -ei auttanna sauna eikä palju, fliisitakki piällä painun muata illalla,  ennen puoltayötä oli takki riisuttava pois, kun heräsin tukalaan oloon. Nähtäväksi jiäpi vieläkö ensikevänä pystyy samat hommelit tekemään ....pahon pelekkeen.

 

Nytkii tästä tuli ihan tämmönen kuvaton tynkäpäivitys, vain kuten niii'in monneen kertaan oun toitottanna, jotten ite ossoo latata kuvia, vain pittää manatseeri-Tinttara suaha jelpiksi ja sillä taittaa sitä touhuu niihen poikiisa kansa olla yllin kylli,  iliman minun kohelluksii.

Oiskoon lähettävä pällistelemmään, mittee sitä tännään tölömähtäsi, vae ottasko ihan rennosti tämänpäivän lataten voimijaan, -lohottasi vain perseellään sohvan nurkass ja heiluttelis neulepuikkoja!

Eikun -keskiviikkoo vain kaikille tiällä piipahtanneele!