Jo on aikoihin eletty meijänkii maesemissa, kun sae mokkulat (reitittimet) nykkii pois ja siltikkii tämä rakkine jekuttaa ja paaaljon noppeempaan tahtiin. Eilen suattiin niät käyttöön se valokuitu joka kulukkoon tuolla tien poskessa muan alla ja sitä kautta yhteevet pelloo. Televisiostakkii näkkyy helekkarin hyvin, joka on ollut meillä tosi ongelmallinen juttu tuo televesion kuva ja iäni, nyt jouttaa antennit ja lautaset katonharjalta heivata pois. Mietin jo illalla lautaselle uusio käyttöö, -tekisinkä kukkalautasen, tai pikkulintuloille kesäksi uima-alttaan johonkii pölökyn piähän pihhaan ....no aika näyttää mikä siitä tulloo.

Aiemmassa päevityksessä oli joku kysellyt jo kommenttiloissa kuulumisiani. Jostain syystä vain ei ou vain suanna aekaseksi päivitellä, oun kyllä päivittäin käynnä kurkkimassa tiällä. Se on vissiinki tämä kevät ja kesän tulo pistännä Amalianki kinttuloihin liikettä ja mielestään kiirekiire sinne sun tänne suuntaan. Siementen piilotusta mullanalle törppölöihin sun muuta. Tämä kulunut viikko on sitten ukkoo appuun ruinaten mylykännä muutamat pöksän jo uutteen järjestykseen ja suanna selän ja lonkat kippeeksi, vaen kyllä ne siitä tuas tokennoo kun käypi välillä "paljussa" lämpimässä veissä löhöttämässä :)

Neuloo tupertanna oun sitä aiemmassa kirjutuksessani villauttammooni tekelettä, joka mäni kyllä langasta vettäin kokonaan kerälle ja alotin uusiksi. Hijosta on valamistuminen, kun ennen aikanen heinänteko ;)   Välillä on pitkäpätkä harrastettava taapäin neulomista (purku), kun ei tule mieleistä jäläkee, ja rähmäräpylänikkii männöö koppuraiseksi/tönköksi välillä nuihen ruaje hommiin kansa, jottei puikot taho näppilöissä pyssyy.  Mallihan siihen on oman nupin tuotosta (yhistellen erikuvista) joten sekkii on tuottanna oman huasteensa, vaen nyt alakaa kohtapuolin olla miehusta valamis ja sitten hihojen teko tuas oma huasteesa, kun on eri kuvioilla kun miehusta, mutta sanontahan on "hiljoo hyvä tulloo" . Kyllä se vielä valamiiksi tulloo, minähän en periksi anna, minkä alotan, sen tien loppuun asti tuli sitten syttä tai paskoo ;)! Jotenka joskus sitten villauta sen tänne näytille.

Muutenhan tässä on jotakuinkii entisessä kunnossa männä kitkuteltu päivästä toiseen ja kuten jo mainihinkii tuolla aiemmin, niin nythän se vasta tuas elämä alakaa virota, kun kevät on koettanna ja kesä tulollaan, niin piässöö tuonne pihalle ruajemaitaan rapsuttelemmaan ja tiirailemmaan, jotta onko mittään elossa vähälumisen pakkasajan jäliltä. Minä kun oun kevät ja kesä eläjä.....talaven tökötän männä liki horroksessa, eikä huvittas mikkään.

Mutta näillä mänimillä lähettään tuas tähän päivään, olevaan viikon vaihteesseen ja sitten uutteen alakavvaan viikkoon!

 

JK -ja isolla kirjaamilla: Mikähän piru tätä vuodatuksen sivvuu riivannoon nykysin, kun olevinnaan kommentti on jätetty/näkkyy sivulla, vaen kun aukassoo niin eipä oukkaa mittään ....näyttää pyörreen nollan....jo on mänty päin pöpelikköö tiällä!