Voihan kökkö, tuaskii se lossovvaa vettä sattoo ihan solokennaan. Johan tuo olikkii satamata muutaman päivän.  Ei taija tänä suvena olla veistä puutetta eikä piästä mua halakkeelemmaan kuivvuuvesta. Aika viillee kelikkii tunttuu olevan tuolla seinniin ulukopuolella, vaekka onhan se vanaha sanonta jotta, jos pienikesä kylymä, niin isokesä lämmin ja se isokesähän alakkaa vasta juhannukselta.

No katellaan ja kuulostellaan mittee tuleman pittää.

Alakuviikko mänikkii tuolla "hiljasten"puolella (hautausmaalla), lahen takana käkkiissä. Ensin kuokin ja mylläsin kukkapaikat valammiiksi ja nyt eillisen sitten istettelin kukkat niihin, jotta tulihan tuossa tyhjättyy jottain 270 purkkii, upotettuu kukat uusille kasvupaikolleen. Nuita minun piiitkä aikassii hoitohautoja kun on semmoset 38, niin no, hautojahan niissä on enemmänkii, kun laskenhan vain hautakivet, en hautoja. Onhan tuolla tullut jo 15-vuotta harppailtukkii joten alakkaa se tuo Kivilahen hautausmua olla tuttu joka kolokaltaan, vaikka ei siellä minun lähi ommaissii isän äitiä (mummoo) lukkuun ottamata oukkaa, vaen monta monta muuten tuttuu sieltä on suanna viime leposijasa, jossa on huolet ja kivut poissa.

Eillen illalla sitten ne minun kesäloman viettäjä "nuppuset" sitten tulikkii ja tännää pitäs tulla Sakun ja Topinkii yökyllään tietysti äitteen kaa, jotta eiköhän sitä vilinnee ja vipinnee ou Amalian pirtissä tämän illan aikana ihan mukavasti, eikä tarvii tyhjät seinät huokkailla minulle tyhjjyyttään.

No joopa joo  ja juupa juu, eiköpäs tuassa tuas liene tullut lörpötelttyy tälle kerralla ihan yllin kyllin jotta lähen tuonne nuitten poikkain parriin ja toivottelen kaikille hyvvee loppuviikkoo!