Laittelen tänne sepustusta kuvatonta tietty.

Oun ollut köhän kourissa sitten siitä siivuos viikosta alakai elikkäs kaksviikkoo sitten tein siivous urakkooni tässä huushollissa pesten ikkunoita ja vähän nurkkii myöten lattioita, antaen pölypunkkiloille kyytii hyllyistä sun muista. Mutta kuis ollakkaan, sehän kostaantu jo ennen kun etes työ oli kokonaan loppuun suoritettu (minulla kun männöö tätä huushollii siivotessa usseempi päivä huonon kunnon vuoksi), -alako tulla kunnon yskän puuskia ja hengitys vinkkuu.....astman aiheuttamana. Se yltykkii rykimiseksi tukehtumisen lähiastteelle, nielu mäni kippeeksi, ettei vettä kärsinnä nielasta iliman tuskoo ruuvasta puhumattakaan. Pientä lämmön noussuu havattavissa ja korvii vihlo....paine rykimisen paljoovesta ja silimät vuoti vettä kun esteritätin piip.

Tilasin ajan arvaus....eikun terveyskeskukseen piästäkseni näytillä liäkäriin ja piäsinkii. Diaknoosiksi tuli hengitystieinfektio ja silimätulehus, jotta eikun tippoja silimiin ja antibiottii lärvviin männyt jo viikon ja vielä jatkuu muutamia päiviä eli kokonaisuuvessaan oli 10vrk kuuri 1tapu 3kert/pv. Jotta ei se yskäkkää lähe aina yskimällä ja nuha jne.

Neuloo viputtanna on minkä nyt köhimiseltä ja vessassa ravvoomiselta oun suanna aikaseksi viimesen viikon aikana.....kyllä se pikkuhiljoo valamistuu ja piässöö kuvapläjäyksenä tänne....loppusuora on jo männeillään.

Huushollissa ei saisi pölypallerot kuleksii ja siivota en saisi (jo 20v sitten tuomittu), mutta minkäs tien pakon sanelema juttu, jollei halluu paskaan hautaantuu.

Jotta tämmöstä minulle nyt.....seuraavoo vuotellessa :)