Ihan näen aluksi ja heti tuoreeltaan, tässä olis makusteltavaksi sitä niin sanottuu perinteistä ruisleipee. Tehtynä suoloo lukkuuottamata iliman lisäaineita, ei etes hiivoo käytetty näissä leivissä pisaran vertoo, vain se perinteinen juuri käytteenä ja kohotusaineena.

IMG_1986.jpg

-vähän tuppaatuhan nuo irvistelemmään liikoo, syyn kyllä tiijän ....hoksasin liika myöhään, (eipä auttanna ennee räpiköijä kun paskat oli housussa), eikä tuo makkuun haitanna ....hyvvee oli haukata ja voikii suli vielä palasen piällä ;)

 

Sain minä tuas jottain valamistakkii aikaseks välityönä tässä pimmeehen iltoon ilona. Lanka 7-veljestä ja vasenkätiselle liipasinsormelle aukko vasemmassa kinttaassa.

IMG_1985.jpg

Nämä on niinsanotut tuplalapaset elikkä neulottu kahet kinttaat piälekkäin. Näissä on piälyskinnas neulottu Iso veli langasta ja sisäkinnas Nallesta.

IMG_1987.jpg

 

Onhan minulla se ikkuisuus projekti puikoilla ja oun neulonna sitä enimmäkseen päivänvalon aikaan, iltasilla kun tahtoo männä senat sakasin :) .....eikun silimukat ja värit sekasin ja sitten on tuas langasta veto eissä uuven päivän koitettuu.

Jotta tämmöstä Amalia tuas värkkäällöö ja tuummaalloo tiällä pimmeeven keskellä vuotellessaan kevättä ja aurinkoo.