Uamupäivee nyt ensinnäkkii! 

Kovinhan tuo synkän näkösenä tämäkkii päivä näyttäs alakan, siis ilimojen haltijan sektorista katottuna....vaen niinpähän se taittaa tähän vuojenaikkaan olla sitä synkkyyttä ja synkkyyttä vain. Minä kun en uo ollut enkä tule olemmaan syksyimmeenen, -masenttaa vaen.

Eillen oli sitten se liäkärin (kardiologin) pakkeilla käynti Joensuussa. Enpä muuten ou millonkaan piässyt siellä niin noppeesseen tahtiin etiäpäin, kun eilen sitten piäsin. Ensin lampsin lapraan, kuten miärätty oli ...aika sinne ois ollut vasta 9.15, vain sitä kun tiältä pitkänmatkan (65km) takkoo lähtöö jo hyvissä ajon matkaan, niin jouvunkii paljon aikasemmin paikalle ja mänin ilimottaatummaanki samon tein, vaen kuis kävikkään huuvettiin heti sissään  -EKG. Lähin sieltä sitten lontostammaan sinne sisätautipolille ajatuksena, -"samahan minun on vuotella siellä sitä liäkärille piässyy, kun ei tällä koivella kehtoo remppasta alas kahvioonkaa". Mänin sinne ja ilimottaavun tuas (aika oli sinne 10.00), mutta nyt hyvä tuurini jotku ja minut huuvettiin tuas sissään jo ennen yheksee (ei vissiin sillä aikamiärällä oleva potilas ollut vielä ilimottaatunna, -mies kun oli ilimaantunna minun sairaanhoitajan pakkeilla olo aikana, -hiän sitten vuotti vuoroosa). Liäkäri setä syynnäili tutki ja syynäs syväntäni kaksvuotta sitten leikatun aortankorjaaksen tiimolta ja kaikki kait oli siellä kunnossa, vaikka pitkään ja erikohilta ultrasi ja kuunteli. Verenpaine nyt oli ylälukeman osilta missä oli, vain kyllähän se varmaan näillä ajatuksilla mitä nyt viimeaikon ollut hyppii sekkii omilla lukemillaan. Liäkäri olis ollut valamis nostammaan verenpainelääkitys annosta, vain kysäs kuiteskii minun mielipijettä ja minähän selostin tilanteen joten se leekitys sai jiähä sitten ennelleen kuten muukii lääkitys ja vuojen piästä tuas uusi reissu ellei sitten aiemmin ilimene mittään oireeta. Niinpähän piäsin siltä reissulta lähtemmään pois jo 10.07 siis paaaaljon etuajassa.

Nyt sitten on tilattava aikoo tuon koiven takkii arvauskeskukseen syynäiltäväksi mikä siinä vialla kun rutissoo ja paukkaa, liike kivuliasta. Uskon kyllä jotta jos oikeen mäihä käypi niin suan pilleriresetin vain kouraan ja liäkäri sannoo päivee ja näkemiin, vain kokeiltavahan se on jotta suapi mielenrauhan... 

Soitinkii tässä välissä jo sinne arvauskeskukseen Ilomantsiin ja koiven osalta ihan jopa ajanvarrauksella aika ensviikon keskiviikkona, eikä mikkää päivystysaika, jossa ois kaiketi ehkä vain koputellut, puristellut, kiännellyt ja viännellyt koipee ja polovee....ehkä hyvällä mäihällä tökännä kortisonipiikin poloveen.

Näin tässä männeen päivästä toiseen hitaasti, mutta varmasti.

Nyt puikkojen kimppuun hikkoommaan lankkoo pötkyksi.