(Amalia kirjottanee tähän  kun ehtii- Kuvat siirsi Jantta.)

Niinpä isä-Viljo oli niitä niin sanottuja kaiken taitavia miehiä, paitsi ei lapsii yksin voinu tehä, kuten hiän asian ite ilimasi :))     Isä oli sellanen kunnioitettava isä, -osasi kaikki naisten työt ompelemisesta-lehmänlypsyyn, neulo ja kuto mottoja (itse teki ensin kangaspuut, jotka on minulla vieläkin jemmassa),  rakensi- ja korjasi taloja, teki rekiä ja suutarin töitä, vain muutama tekemisen taito mainitakseni. Sen aikanen isän ammattihan oli mehtätyömies nykynen metsuri. Onpahan ajan saatossa tullut minun korviin semmostakkii tietoo,että isä on metästä kämpälle tultuusa illan katveessa neulonna villapaitoo ja sukkia, kun toiset miehet pelanna korttii.

Niin näitä isän tekemii tuohitöitähän löytyy jos jonnimoisii pienempii. Tämä kukkapylyväs on yksi niistä suuremmista tekeleistä (on muuten luonnonviärä koivunlatva,alajalaka joka luonnon muotoilema ja kukkatasot vaen lisätty) kukka paikat kahelletoista kukalle. Näitähän löytyy vuoteeksi levitettävä sohva, pöytä ja neljä tuolia sekä lipasto, kaikki tuohella piällystettyjä. Sohvassa tietennii on normaalit pehmusteet ja kangas piälinen, kuten sohvassa yleensä samoin tuoleissa istuinosa pehmustettu ja kankaalla piälystetty. Kaikki tietennii ihan kalusteeksi käypii, eikä mittää nukkekodin kalustusta. Nämä kalusteethan on isä-Viljon omin käsin tekemii alusta-loppuun. Kaikki muut löytyy minun luota paitsi sohva, joka on tätini aitassa lojumassa, kun en ou suanu vielä sille noutajjoo pois:(  Amaliahan kunnioittaa isäsä töitä ja halluu pittee elinaikasa niistä lukua ja huolta sillai ettei ne häviä.    ISÄHÄN OLI MINULLE RAKAS ja HÄNEN HYVÄT MUISTOT ELÄÄ MINUSSA!  

Lisseen vielä Tintskun kommentoinnin jäläkeen sen verran, jotta näitä kukkapilareita on jossain kulukemassa vielä toinen, muistaakseni kymmenpaikkanen. Se mäni sillon Joensuuhun Kähkösen liikkeeseen hattutelineeksi näyteikkunaan.

1899021.jpg

Monta metriihän näihin töihin on männy-,leikattu- ja kuvottu tuohinauhoo. Ja lie muutama koivo kuorittu:)) 

1899025.jpg